Dakar

Barreda i Al-Attiyah hi posen la velocitat

Dakar. El pilot castellonenc d’Honda i el qatarià de Toyota guanyen la primera especial en moto i cotxe, respectivament, i presenten la seva candidatura a la victòria final

Joan Barreda (Honda) i Nasser Al-Attiyah (Toyota) són els primers líders del ral·li Dakar després de vèncer ahir la primera de les deu especials de la prova en les categories de motos i cotxes, respectivament. En realitat, el seu lideratge no ha de ser cap sorpresa, ja que el pilot castellonenc i el príncep qatarià són els més ràpids del grup en dues i quatre rodes, si més no pel que fa al nombre d’especials guanyades. Barreda va obtenir la 23a victòria d’etapa de la seva trajectòria en el Dakar, mentre que Al-Attiyah va desfer l’empat a 31 que mantenia amb Carlos Sainz fins ahir i només Ari Vatanen (50) i Stéphane Peterhansel (41) el precedeixen en l’històric de les 40 edicions del raid.

El bon començament de Barreda li hauria de donar la confiança per mantenir el lloc fins a l’arribada a Lima, el 17 de gener. A pesar de la seva indiscutible velocitat, el de Torreblanca encara no ha pujat al podi en vuit participacions. Ahir va avantatjar Pablo Quintanilla (Husqvarna) d’1:34 i el seu company d’Honda Ricky Brabec, de 2:52. Adrien van Beveren va ser quart amb la millor Yamaha, a gairebé tres minuts, amb les tres KTM de Sam Sunderland, Toby Price i Matthias Walkner a continuació. El xilè Quintanilla és l’únic entre els onze primers que trenca el monopoli de les Honda, Yamaha i KTM oficials, per bé que la seva Husqvarna és pràcticament una KTM amb un altre nom.

Entre els catalans, el millor va ser Oriol Mena (Hero), catorzè, a pesar que va tenir una caiguda, sense conseqüències. Joan Pedrero i Marc Solà van entrar 21è i 22è, amb sengles KTM privades. Armand Monleón va ser 28è i Laia Sanz, 31a.

En cotxes, Al-Attiyah va esgarrapar dos minuts als últims vencedors, Carlos Sainz i Lucas Cruz, en la seva estrena amb el Mini bugui. Nani Roma i Àlex Haro van començar amb prudència amb el Mini 4x4 i van entrar onzens, cosa que els dona una bona posició de sortida en l’etapa d’avui, en la qual els cotxes obriran la cursa de forma excepcional. El següent pilot català va ser Dani Solà, que debuta en el Dakar després de nou anys allunyat de la competició. L’excampió del món júnior de ral·lis va ser 33è.

LA DADA

334
vehicles
van prendre ahir la sortida: 26 quads, 137 motos, 100 cotxes, 30 SxS i 41 camions.

PROTAGONISTES

Hem començat amb un ritme baix, però hem perdut una mica més del compte rere Loeb
Nani Roma
mini 4x4
Era una etapa curta i les diferències han estat petites, però tot ens ha anat molt bé
Joan Barreda
honda

Farrés, ja en posició de podi

En la categoria SxS de buguis lleugers, Gerard Farrés i Dani Oliveras ja ocupen posicions de podi després de fer tercers, a 2:32 del seu company de l’equip oficial Can-Am South Racing Reinaldo Varela, primer classificat entre els SxS l’any passat, quan encara no tenien una classificació pròpia. El tercer pilot de l’equip, Casie Currie –amb el català Rafa Tornabell com a copilot– va ser sisè, a 4:55 de Varela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)