Motociclisme

Pendents del cel a Termas

Motor. La pluja prevista avui en el GP de l’Argentina podria engegar a rodar la feina feta sobre sec, amb Márquez i Viñales primer i segon a la graella

“Aviam si podem seguir el Marc!” Un satisfet Maverick Viñales va reconèixer així, després de l’entrenament qualificatiu del GP de l’Argentina, el domini que Marc Márquez va palesar ahir al circuit de Termas de Río Hondo. El cerverí d’Honda va fer la posició preferent amb tan sols una dècima i mitja de marge sobre la Yamaha de l’empordanès, però durant els entrenaments lliures d’ahir, i també divendres, el seu ritme de cursa va ser el més sòlid, amb diferència. Tanmateix, el Tro no se’n fia. D’una banda, el líder del mundial Andrea Dovizioso és allà, en la primera línia, a només una centèsima de Mack, a pesar d’una caiguda en el lliure matinal; de l’altra, durant la nit s’espera pluja al circuit argentí, la qual cosa podria engegar a rodar la feina feta sobre sec els dies anteriors.

“Prefereixo que no plogui, però igualment intentarem fer el màxim”, va declarar l’autor de la pole, que en l’últim entrenament lliure va tenir un ensurt quan li va fallar la cadena de la moto. Márquez també va citar Valentino Rossi (Yamaha), quart, com a aspirant –a més de Cal Crutchlow (Honda), vencedor aquí l’any passat i vuitè a la graella–, però no les Suzuki, amb Àlex Rins només desè.

Vierge repeteix

Xavi Vierge va sumar la segona pole catalana del dia en Moto 2, amb el seu company Àlex Márquez quart, a mitja dècima del de Castellbisbal, que ja va ser primer aquí l’any passat. En Moto 3, Aleix Viu, substitut del lesionat Albert Arenas, sortirà 25è, després d’una forta caiguda.

PROTAGONISTES

Fins al problema del quart lliure havia estat un cap de setmana perfecte, però [els rivals] s’han anat apropant
Marc Márquez
Hem fet un gran salt endavant i estic content, perquè som més ràpids que l’any passat. M’he sentit fort
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)