Motociclisme

Marc Márquez

Pilot d’Honda HRC

“De curses així no n’hi ha pas moltes”

“Està organitzat el sopar d’avui o no«”, va preguntar Marc Márquez en arribar al seu box ahir al matí, segons va revelar al micròfon de Dazn. El pilot cerverí tenia clar que la victòria no se li podia escapar. I també va confessar que, després de tot el que va succeir el curs passat al circuit de Termas de Río Hondo –va rebre tres sancions durant la cursa i no va puntuar, tot i que va creuar la meta cinquè–, volia fer una cursa així, una demostració de “velocitat i precisió”.

“Ha estat un dia perfecte. Estava concentrat des del primer entrenament lliure. Sabia que ho havia de donar tot en les primeres voltes”, va explicar. El seu avantatge ja era d’1.6 segons al final de la primera volta; de 3.1 al final de la tercera, i de 7.0 en la desena. Missió complerta. “Al final m’he limitat a gestionar les rodes, posant la velocitat de creuer”, va dir, tot i que el marge només es va reduir sensiblement en l’última volta.

Així doncs, no és estrany que el nou líder del mundial expliqués en la roda de premsa que, més que per la victòria en si, estava “satisfet sobretot per la gestió del cap de setmana, un dels més sòlids de la meva carrera”. “Durant una temporada, hi ha pocs dies que trobes aquestes sensacions amb la moto. M’he trobat bé i he tibat, perquè de curses així no n’hi ha pas moltes”, va confessar.

Amb tot, el cerverí no va voler llançar les campanes al vol. “Hem guanyat amb molta distància, però els punts són els mateixos que en qualsevol altra victòria”, va assenyalar. Ara el mundial posa rumb cap a Texas, al circuit d’Austin, estrenat el 2013 i on Márquez ha aconseguit sempre la posició preferent i la victòria. “La vida m’ha ensenyat a no crear expectatives. A Austin tinc bons records, però cada any tot és nou”, va dir, per espolsar-se del damunt l’etiqueta de favorit indiscutible que es va penjar ahir a l’Argentina.

L’objectiu era el podi i l’hem aconseguit. Al final no era tan ràpid com m’esperava i Rossi m’ha avançat
Andrea Dovizioso
M’he divertit perquè he sortit des del davant. Ha estat un podi important per a Yamaha i per als nois de l’equip
Valentino Rossi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)