Motociclisme

Márquez lidera el tercer triplet català en Moto GP

Motociclisme. El cerverí domina a Jerez al davant de Rins i Viñales, i torna a liderar la general del mundial, amb un punt d’avantatge sobre el pilot de Suzuki

Marc Márquez ha liderat la festa catalana a Jerez en Moto GP. El pilot cerverí d’Honda ha dominat totes les voltes de la cursa de la categoria reina, mentre que Àlex Rins (Suzuki), novè a la graella, ha remuntat fins al segon lloc i Maverick Viñales (Yamaha) ha estat tercer, el primer podi del curs de l’empordanès.

Ha estat el tercer triplet català de la història en la categoria gran, després de Brno 2017 (Márquez, Dani Pedrosa, Viñales) i Assen 2018, amb els mateixos protagonistes –i en el mateix ordre– que avui.

Amb aquest resultat, el Tro de Cervera torna a ser el líder del mundial, amb 70 punts, un més que Rins. L’anterior líder, Andrea Dovizioso (Ducati) ha entrat quart i és el tercer de la general.

Márquez s’ha col·locat primer en l’arrencada i ha encapçalat totes les voltes, seguit per les Yamaha satèl·lit de Franco Morbidelli i Fabio Quartararo, que l’havien superat en l’entrenament cronometrat de dissabte. El francès ha avançat el seu company en l’equador de la cursa, però ha hagut de plegar per una avaria en la caixa de canvis. Rins ho ha aprofitat per superar també Morbidelli i col·locar-se segon, a 3.8 del 93, i tot seguit ho ha fet Mack. Morbidelli ha perdut pistonada en la recta final i ha entrat setè, superat també per les Ducati de Dovizioso i Danilo Petrucci, i l’altra Yamaha de fàbrica, de Valentino Rossi, que ha caigut del segon lloc de la general al quart.

La resta de pilots catalans de Moto GP també han puntuat. Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat onzè –Jack Miller (Pramac Ducati) ha caigut lluitant amb ell–; el seu germà Pol (KTM), tretzè –rere la segona Honda HRC, de Jorge Lorenzo–, i Tito Rabat (Avintia Ducati) s’ha endut el puntet del quinzè lloc.

Marc Márquez ha declarat tot just baixar de la moto que ha estat una cursa “més difícil mentalment que no pas físicament”. “Estava convençut del meu rendiment i del de la moto”, hi ha afegit.

La pròxima cursa del mundial serà el GP de França, d’aquí a quinze dies, a Le Mans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)