Fórmula 1

Mercedes té la mida presa a Ferrari a Montmeló

Fórmula 1. Les ‘fletxes de plata’ avantatgen les ‘bales vermelles’ de tres dècimes en la segona sessió d’entrenaments lliures al Circuit de Barcelona-Catalunya

Mercedes s’ha refermat com l’equip més en forma al final de la primera jornada d’entrenaments lliures del GP de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. Valtteri Bottas ha repetit a la tarda la primera posició de la primera sessió, amb un registre d’1:17.284, un segon més ràpid que el temps equivalent del gran premi català de l’any passat. El finlandès ha avantatjat de 49 mil·lèsimes el seu company Lewis Hamilton en la simulació de qualificació amb el pneumàtic tou. Els W10 han relegat els Ferrari a la segona línia virtual, a tres dècimes del temps de referència.

Més lluny encara s’ha classificat el millor Red Bull, amb Max Verstappen cinquè però a set dècimes, amb un temps d’1:18.0. El pilot holandès ha hagut de canviar el motor entre les dues sessions, després de tenir una avaria en la primera, però ha muntat un propulsor ja usat amb anterioritat, no un de nou.

Una de les sorpreses positives ha estat el rendiment dels Haas, sisè i vuitè, en un traçat on no tenen els problemes d’escalfament de les cobertes que van patir a la cursa anterior, a Bakú. Entremig de Romain Grosjean i Kevin Magnussen ha quedat l’altre Red Bull, de Pierre Gasly.

El top 10 l’han completat Carlos Sainz (McLaren), novè, i Daniil Kviat (Toro Rosso), desè, que lideren un grup de vuit pilots en un marge de menys de quatre dècimes. Aquests pilots prometen una gran lluita per entrar demà en la Q3.

Les lliscades i lleugeres sortides de pista han sovintejat en aquesta segona sessió. En concret, han sorprès els problemes de Hamilton per mantenir el cotxe dins de la pista, mentre que Bottas ha mostrat un pilotatge força més fi.

Demà es disputarà una última sessió d’entrenaments lliures de F-1, a les 12.00 h, i l’entrenament cronometrat, a partir de les 15.00 h, a més de les primeres curses del cap de setmana, de F-3 (10.15 h) i F-2 (16.40 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)