Fórmula 1

Victòria de punta a punta de Hamilton al Circuit de Barcelona-Catalunya

Fórmula 1. El pilot anglès supera el seu company Bottas i recupera el primer lloc de la general a Montmeló. Verstappen bat els Ferrari i puja al podi per segon cop aquest curs

Lewis Hamilton ha estat aquesta tarda el vencedor del GP de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, al davant del seu company en l’equip Mercedes Valtteri Bottas i el Red Bull de Max Verstappen, que, per segon cop aquest curs, ha apartat els Ferrari del podi. Sebastian Vettel i Charles Leclerc només han estat quart i cinquè, mentre que el segon Red Bull, de Pierre Gasly, ha entrat sisè.

Amb aquest resultat, Mercedes ha sumat el cinquè doblet seguit des de l’arrencada del curs. Cal retrocedir fins l’any 1952, quan Ferrari en va aconseguir sis, per trobar una fita comparable en el mundial. A més, Hamilton ha obtingut la tercera victòria a Montmeló els últims tres anys, i ha recuperat el primer lloc de la general. El pilot anglès ha aconseguit també el punt de la millor volta de la cursa i ara en suma 112, set més que Bottas (105). Per la seva banda, Verstappen (66) ha desbancat Vettel (64) del tercer lloc de la classificació provisional.

La cursa ha quedat decidida en la sortida, quan Vettel ha atacat els Mercedes en el primer revolt, però ha anat llarg i ha entorpit el seu company Leclerc. Això ha fet que Verstappen els superés tots dos, mentre Hamilton li prenia la primera posició a Bottas, que ha notat un tacte deficient en l’embragatge en el moment de l’arrencada i ha hagut de controlar una lliscada del W10 al bell mig del primer revolt.

Ferrari no ha pogut fer res per recuperar el tercer lloc del podi, malgrat que en la primera tirada de la cursa ha fet que Vettel deixés passar Leclerc, mentre que en la segona el monegasc ha hagut de cedir el pas a l’alemany.

La cursa s’ha hagut de neutralitzar quan faltaven vint voltes (de 66), per la topada entre Lando Norris (McLaren) i Lance Stroll (Racing Point) en el primer revolt. Això ha fet que tothom fes una segona aturada a boxs. En la tirada final, els pilots de Mercedes han muntat el pneumàtic tou i han lluitat cara a cara pel puntet de la millor volta, que s’ha endut Hamilton (1:18.492) en la volta 54. En la 55, Bottas només ha pogut fer 1:18.737.

En la represa després de la intervenció del cotxe de seguretat, Kevin Magnussen ha superat l’altre Haas, de Romain Grosjean, per col·locar-se setè, el millor dels altres. Carlos Sainz (McLaren) i Daniil Kviat (Toro Rosso) també han avançat el pilot francès en els últims girs i han entrat vuitè i novè, mentre que Grosjean ha sumat el puntet del desè lloc.

La pròxima cursa del mundial serà el GP de Mònaco, d’aquí a quinze dies, on Mercedes podria igualar el rècord absolut de sis doblets en les sis primeres proves del curs.

El futur del GP català

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit a la cursa i, abans de la sortida, ha fet aquestes declaracions al voltant de la renovació del GP de F-1 a Catalunya: “Encarem les negociacions amb l’esperança i la confiança que acabaran bé. Que acabaran bé vol dir que seguirem tenint F1 al país. Aquest és el nostre desig”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)