Fórmula 1

El RACC demana consens per salvar la fórmula 1

Motor. “És una decisió estratègica a nivell empresarial, econòmic i esportiu i que per aquesta raó cal trobar amb urgència la millor solució”, assegura l’entitat en una nota de premsa

El RACC, entitat organitzador del Gran Premi de fórmula 1, sol·licita “consens i unitat d’acció” a les administracions i el món empresarial per mantenir la prova al Circuit de Barcelona-Catalunya. En un comunicat de premsa difós aquest matí, el RACC insta a apostar per la continuïtat del gran premi: “És una decisió estratègica a nivell empresarial, econòmic i esportiu i que per aquesta raó cal trobar amb urgència la millor solució.” Segons dades facilitades per la mateixa entitat, el mundial de fórmula 1 té un impacte econòmic a Catalunya de 164 milions d’euros i genera 2.700 llocs de treball directes. “Alhora, aquesta prova és clau per al Circuit, una de les infraestructures esportives més importants de Catalunya”, assegura en la nota de premsa.

La fórmula 1 es disputa al Circuit de Catalunya de forma ininterrompuda des de l’any 1991, tot i que el RACC té vinculació amb la competició des que va recuperar la cursa al circuit de Montjuïc el 1969. “El RACC demana al Govern de la Generalitat, a l’Estat Espanyol, a la resta d’administracions i al món empresarial, col·laboració, consens, solidesa i unitat d’acció per assolir un acord estable per tal que els propers anys el Circuit de Barcelona Catalunya continuï acollint la F1”, expressa el comunicat.

En cas de mantenir el calendari actual de 21 curses per temporada, l’entrada en el calendari del 2020 dels Grans Premis del Vietnam i Holanda significa que els organitzadors no renovarien l’acord amb dos dels tres circuits amb qui encara negocia, Hockenheim, Mèxic i Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)