Fórmula 1

Hamilton guanya un GP d’Anglaterra extraordinari

Fórmula 1. Mercedes aconsegueix el setè doblet del curs a Silverstone, una cursa en què Ferrari i Red Bull protagonitzen una gran lluita per les posicions d’honor

Lewis Hamilton ha estat el vencedor del GP d’Anglaterra, la desena cita del mundial de F-1, que ha vist el setè doblet del curs de Mercedes. El duel amb el seu company Valtteri Bottas s’ha resolt a favor de l’ídol local en la fase d’aturades a boxs. Hamilton ha pogut aprofitar una neutralització de la cursa per canviar les rodes i ha desbancat, així, l’altre W10.

Els dos Mercedes han lluitat entre ells en les primeres voltes, però la gran lluita d’una cursa extraordinària l’han protagonitzat Ferrari, amb Charles Leclerc i Sebastian Vettel, i Red Bull, amb Max Verstappen i Pierre Gasly. Tots quatre, sobretot Leclerc i Verstappen, han posat dempeus els 141.000 espectadors de Silverstone amb atacs constants. El duel ha acabat sobtadament en la volta 37 (de 52), quan el pilot holandès de Red Bull ha superat Vettel en el revolt d’Stowe, per col·locar-se breument tercer, però l’alemany de Ferrari l’ha envestit en la frenada següent.

Així, Leclerc ha heretat el tercer esglaó del podi, seguit pels Red Bull de Pierre i Max. Per la seva banda, Vettel ha hagut de parar a boxs per canviar el morro, i l’han penalitzat amb deu segons per haver provocat la topada. Ha creuat la meta quinzè, doblat, i un cop aplicada la sanció s’ha classificat setzè.

També hi ha hagut lluita pel sisè lloc final –el primer dels altres–, un duel en el qual Carlos Sainz (McLaren) ha sabut parar els peus a Daniel Ricciardo (Renault).

En la general, Hamilton referma el seu lideratge –també s’ha endut el puntet extra de la millor volta– sobre Bottas (223 punts a 184), mentre que Verstappen continua tercer, amb 136 punts. Vettel (123) i Leclerc (120) són quart i cinquè, respectivament.

La pròxima cita del campionat serà el GP d’Alemanya, a Hockenheim, d’aquí a quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)