Motociclisme

Un circuit per conquerir

Motor. Marc Márquez no ha guanyat mai el GP d’Àustria i intentarà trencar el domini de Ducati, que s’ha imposat els tres darrers anys al Red Bull Ring, des que es va recuperar la prova

El circuit Red Bull Ring de Spielberg no ha vist mai Marc Márquez al graó més alt del podi. El cinc cops campió mundial de Moto GP no ha pogut guanyar el Gran Premi d’Àustria des que aquesta prova va tornar al campionat mundial l’any 2016 i es disputa en aquest circuit. En els tres darrers anys la victòria ha estat per a les Ducati, amb els italians Andrea Iannone i Andrea Dovizioso, i el mallorquí Jorge Lorenzo. El cerverí va ocupar la cinquena posició l’any 2016 i en les dues darreres edicions va acabar en la segona plaça.

Marc Márquez i la seva Honda estan demostrant aquesta temporada una gran fortalesa en el conjunt del campionat, i en cada una de les proves. La setmana passada al circuit de Brno, favorable a les Ducati, el líder del mundial va aconseguir la victòria amb autoritat i va ampliar l’avantatge respecte als seus perseguidors. Marc Márquez ara supera per 63 punts Andrea Dovizioso (Ducati); per 81 l’italià Danilo Petrucci, també de Ducati; per 96 el quart de la classificació general, que és el barceloní Àlex Rins (Suzuki), i per 119 l’empordanès Maverick Viñales (Yamaha), que ocupa el cinquè lloc. El cerverí ha aconseguit sis victòries en les deu proves que s’han disputat, mentre que els seus quatre perseguidors són els altres quatre pilots que han aconseguit guanyar, però només en una ocasió.

El retorn a la competició, després de l’aturada estiuenca, en el GP de la República Txeca va mantenir el domini d’Honda i de Marc Márquez. Els altres equips i pilots intentaran en aquesta ocasió posar les coses més difícils al líder del mundial i intentar que les millores que han fet a les motos en els darrers temps comencin a funcionar.

Torna la Moto E

En aquest gran premi es disputarà la segona prova de la categoria Moto E i s’arribarà a la meitat del campionat, ja que el títol es decidirà en quatre curses. El català Sete Gibernau va ser novè en la primera prova disputada al circuit alemany de Sachsenring. La cursa serà diumenge a les deu del matí. En Moto 2 Àlex Márquez (Kalex) ha guanyat cinc de les últimes sis proves, i a Àustria intentarà incrementar l’avantatge que té sobre el segon en la general amb una nova victòria. El petit dels germans Márquez supera per 33 punts el suís Thomas Luthi, que no va puntuar en la darrera cursa de la República Txeca.

En Moto 3 s’espera un altre duel entre el valencià Arón Canet (KTM) i l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda). Canet va guanyar fa una setmana i va recuperar el lideratge, però només té tres punts sobre Dalla Porta.

LA PRÈVIA

És un circuit que m’agrada molt, on no he guanyat en el passat, i volem estar preparats i lluitar per la victòria