Motociclisme

Àlex Márquez treu petroli del Red Bull Ring

Moto 2. Binder dona la victòria a la marca local KTM en el GP d’Àustria, però el líder del mundial entra segon havent arrencat onzè

Àlex Márquez va aconseguir ahir el sisè podi en les darreres set curses i 45 punts dels 50 possibles en vuit dies, entre Brno i Àustria. El pilot cerverí ja té un avantatge de 43 punts respecte de Tom Lüthi, sisè ahir. Márquez arrencava onzè al Red Bull Ring, però va anar guanyant llocs a mesura que altres pilots anaven a terra davant seu, entre ells l’altre català de la categoria mitjana, Xavi Vierge. El de Castellbisbal va saltar del setè lloc en la graella al segon en el primer gir, però en el quart va caure i va arrossegar Tetsuta Nagashima. És el seu quart zero seguit.

El següent a caure va ser el company de Nagashima en l’equip de Sabadell SAG, Remy Gardner, en la volta 21a (de 25). L’australià va anar llarg en el primer revolt quan atacava el líder i quan tornava a la pista va caure en tocar la moto de Márquez, llavors quart. En la volta següent, Marini, tercer, va envestir Bastianini, segon, de manera que el 73 va pujar fins al segon lloc.

El vencedor va ser Brad Binder, primer de punta a punta amb la KTM oficial. Ahir el pilot sud-africà complia 24 anys i, a més, la marca austríaca va anunciar també que deixarà la categoria de Moto 2 a partir del 2020 per centrar-se en Moto 3 i Moto GP.