Motociclisme

Xavi Artigas fa podi en Moto 3 en el debut en el mundial

Motociclisme. El pilot de Sant Andreu de la Barca, que competia amb una invitació, ha acabat tercer en el Gran Premi del País Valencià

El pilot de Sant Andreu de la Barca de només 16 anys Xavi Artigas (Honda), que competia gràcies a una invitació, ha acabat en el tercer lloc del podi del Gran Premi del País Valencià en el seu debut en una cursa del mundial. En una prova caòtica, amb molts incidents abans i durant la cursa, la victòria ha estat per al pilot de Borriana, també de 16 anys, Sergio García (Honda), seguit per l’italià Andrea Migno (KTM). Artigas, tercer en el mundial júnior que ha guanyat el jesusenc Jeremy Alcoba, ha pres el lideratge a sis voltes per al final i no l’ha abandonat fins al penúltim gir en què s’ha obert excessivament en un revolt. En tot cas, fins a cinc pilots han arribat plegats a l’última volta per disputar-se la victòria. El gironí Albert Arenas (KTM) ha anat per terra quan ocupava el dotzè lloc i remuntava posicions.

Artigas ha comentat als micròfons de Dazn: “Tot el cap de setmana m’he sentit molt bé. La cursa ha estat una mica embogida, amb moltes batalles. En algun moment he intentat obrir forat però Sergio Garcia Dolz ha estat molt ràpid. Això és un somni.” Artigas té firmat un any més al mundial júnior, però amb el màxim d’invitacions possibles en GPs del mundial absolut, segons ha confirmat Ricard Jové, team manager de Leopard, el seu equip. Fa només una setmana el pilot del RACC no havia pogut pujar al podi, un quart i un cinquè lloc en aquest mateix escenari, en l’última prova del mundial júnior.

La cursa de Moto 3 ha estat molt accidentada. L’inici de sortida s’ha hagut d’endarrerir deu minuts més tard del que estava previst perquè un problema en la moto d’Ayumu Sasaki ha deixat oli sobre la pista. Quan només s’havien disputat tres voltes, Carlos Tatay ha caigut en el revolt número 11 i de retruc ha provocat la caiguda de quatre pilots més, entre ells el jesusenc Jeremy Alcoba. El més mal parat, però, ha estat Dennis Foggia que ha topat amb la primera moto accidentada i ha sortit volant per sobre l’asfalt. El pilot italià ha quedat conscient i un cop a l’hospital s’ha confirmat que no tenia res greu. El director de cursa ha mostrat bandera vermella i la segona part de la cursa s’ha reduït a 15 voltes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)