Motociclisme

Tronada final a Xest

Marc Márquez rubrica el campionat amb victòria en el GP del País Valencià, rècord de punts i el títol de pilots, de marques i per equips

El pilot cerverí supera Quartararo en la setena volta i ja no troba oposició per al lideratge

Marc Márquez (Honda) va rubricar una temporada rodona amb una mascletada en el Gran Premi del País Valencià. El Tro de Cervera va assolir la dotzena victòria en dinou curses de Moto GP, va establir un nou rècord de punts del campionat (420, tot i que ja ho havia fet amb els 395 de Malàisia) i va culminar la triple corona amb el títol de pilots, de marques i per equips, que li van servir amb safata després de la caiguda de Danilo Petruci, el pilot de Ducati. El gran de la nissaga tanca una temporada per emmarcar, amb dotze triomfs, sis segons llocs i una sola caiguda, a Austin. “Ha estat una temporada increïble, la millor de la meva carrera. Serà gairebé impossible millorar-la i igualar la constància que hem demostrat en tots els circuits. Hi ha hagut pilots més ràpids, però la constància és el que ha marcat la diferència”, va sentenciar.

Sortint des de la posició preferent, Fabio Quartararo (Yamaha) va marcar el ritme en les set primeres voltes. Després d’una mala sortida, Márquez ja feia un parell de voltes que s’havia situat al mateix nivell que el jove pilot francès i en el revolt número 11 va decidir que era el moment d’atacar. Quartararo no es va donar mai per vençut, però el segarrenc li va anar esgarrapant centèsima a centèsima i va arribar vencedor amb 1,026 segons de marge. Al darrere de Márquez i Quartararo, les posicions es van mantenir estables durant pràcticament vint voltes. Jack Miller (Ducati) va completar el podi davant d’Andrea Dovizioso (Ducati), el subcampió; d’Álex Rins (Suzuki), i de Maverick Viñales (Yamaha), que va poder conservar el tercer lloc del campionat davant del pilot barceloní. Aleix Espargaró (Aprilia) va ocupar la novena posició al davant del seu germà Pol (KTM) i de Tito Rabat (Ducati). El mallorquí Jorge Lorenzo (Honda) va poder acabar la seva etapa com a pilot professional en la zona de punts gràcies a la tretzena posició final.

Caiguda d’Àlex Márquez

Amb el títol de Moto 2 assegurat des de Malàisia, Àlex Márquez (Kalex) no va poder celebrar el títol amb una bona actuació al circuit Ricardo Tormo. Focus de totes les mirades, tant per la seva condició de campió com pel possible anunci del seu salt a Moto GP, el petit dels Márquez va anar per terra quatre voltes abans del final. Sortint des del quinzè lloc de la graella, el pilot cerverí va caure quan rodava tot sol i ja havia progressat fins a la cinquena plaça. “Estava donant el màxim. Avui [per ahir] la nostra posició era la cinquena. En aquest revolt me n’he anat massa endins i he comès un error. Demano perdó perquè no he acomiadat l’any com volia”, va lamentar el segarrenc. El sud-africà Brad Binder (KTM) va guanyar el duel a Thomas Luthi (Kalex) i va signar la tercera victòria consecutiva, que li permet assegurar-se el subcampionat del mundial. La tercera plaça va ser per al valencià Jorge Navarro (Speed Up). El pilot de Castellbisbal Xavi Vierge (Kalex) va tancar la seva etapa a l’equip d’Estrella Galícia amb una setena posició.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat increïble, la millor temporada de la meva carrera; gairebé impossible de millorar
Marc Márquez
campió de moto gp
He comès un error. Demano perdó perquè no he acomiadat l’any com volia
Àlex Márquez
campió de moto 2
151
punts
ha estat la diferència final entre Marc Márquez i el segon classificat del mundial, Andrea Dovizioso.

Xavi Artigas debuta amb un podi

En una caòtica cursa de Moto 3, el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavi Artigas (Honda), de només 16 anys, va debutar en una prova del mundial amb un espectacular tercer lloc. Deixeble de Toni Elias, el pilot del RACC competia a Xest gràcies a una invitació, però no se li van arronsar els braços quan va prendre el lideratge sis voltes abans del final. En la penúltima volta es va passar de frenada, però es va mantenir en el grup capdavanter i va acabar tercer, rere Sergio García (Honda), també de 16 anys, i d’Andrea Migno (KTM). La prova es va haver d’endarrerir per una fuita d’oli en la volta de formació, i quan s’havien disputat tres voltes va onejar la bandera vermella per una caiguda múltiple, amb el jesusenc Jeremy Alcoba entre els implicats. També va caure el gironí Albert Arenas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)