Més motor

Reneix el projecte MotorsportCAT

Motor. La iniciativa vol multiplicar per cinc el pes de l’esport del motor en el PIB català

La presència de Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física del govern de la Generalitat, al costat de Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, simbolitzava el nou impuls del projecte MotorsportCAT, que dimecres a la tarda es va presentar al Museu Melcior Colet de Barcelona. La iniciativa gira al voltant de tres eixos: multiplicar per cinc el pes de la indústria de l’esport del motor en el PIB català durant els pròxims deu anys (fins a un 1%), augmentar el nombre de professionals que s’hi dediquen i situar Catalunya al món com un referent en aquest àmbit. “Som un país ideal per a la pràctica del motorsport, amb més de 60 instal·lacions, i junts podem fer-lo créixer”, raonava Aguilera.

El projecte que ara reneix sota el paraigua del govern de la Generalitat havia nascut el 2014, impulsat pel mateix Aguilera –aleshores també presidia el clúster de la Indústria d’Automoció (CIAC), un dels socis inicials– i amb el nom Motorsport2020.cat. El projecte s’ha mantingut viu aquests anys, però Aguilera reconeix que en comptes de funcionar a tot gas ho ha fet al ralentí. No hi han faltat, però, alguns èxits, com ara la transformació del circuit de Calafat, al Baix Ebre, en instal·lació de proves per als equips de fórmula E (monoplaces elèctrics).

L’impuls actual es va començar a bastir el 2018, quan el RACC s’hi va incorporar com a soci impulsor. El tercer soci és el clúster per l’Avenç de la Tecnologia de la Moto (Clustermoto), i també hi col·laboren les federacions de motociclisme (FCM) i automobilisme (FCA), així com el Circuit de Barcelona-Catalunya, que ha d’exercir de “pal de paller” del projecte. El suport del govern era la peça que faltava per donar “cobertura institucional” a la iniciativa.

Amb l’horitzó del 2030, MotorsportCAT se centrarà a impulsar la Kart Academy, conjuntament amb instituts i escoles de formació en automoció; potenciar el màster-curs superior en motorsport, amb la Universitat de Vic i l’empresa de Montmeló QEV Technologies; la creació del “Barcelona Motorsport Show” (el saló de l’esport del motor), i la promoció d’un circuit de kàrting internacional.

MotorsportCAT té 50 membres, 30 voluntaris i set padrins. “Aquest projecte ens ha de fer prendre consciència que el país té actius i, a més, la capacitat per posar-los al servei del conjunt”, concloïa Figueras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)