Més motor

Palou fa les Amèriques

El pilot vallesà puja al podi en la tercera cursa que disputa l’any del seu debut amb una brillant tercera posició en el circuit de Road Amèrica, a Wisconsin

Explica que haver-ho aconseguit és “superespecial” i “increïble”

En la seva tercera cursa en IndyCar l’any del seu debut, el vallesà Àlex Palou (Dale Coyne Racing) ja ha pujat al podi. Va acabar en una brillant tercera posició en la primera cursa de les dues proves que es van disputar durant el cap de setmana al circuit de Road Amèrica, a Elkhart Lake, Wisconsin. En la segona, va ocupar la setena posició final. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor no va poder finalitzar la primera prova al circuit de Texas el 7 de juny, l’inici del campionat, ja que va ser envestit per un rival que havia fet una virolla en sortir de la seva primera aturada a boxs. En la segona, a Indianapolis, va acabar dinovè en una cursa en què no va tenir ritme en cap moment.

En la primera cursa del Road Amèrica, disputada dissabte, Àlex Palou va demostrar que pot estar lluitant per les primeres posicions. En els entrenaments lliures va fer el sisè millor registre, però en la qualificació només va poder ocupar la catorzena posició i des d’aquesta plaça va començar la cursa. Tot en el mateix dia. El vallesà va fer una bona sortida i en la primera volta ja es va situar en la novena posició. Després es va mantenir entre els deu millors i no es va veure involucrat en cap incident.

En el tram final de la prova, hi va haver tres accidents i la cursa es va reiniciar tres vegades. Àlex Palou ho va afrontar amb una maduresa inhabitual en un rookie com ell i va aconseguir situar-se en la tercera posició. Amb molta lluita, va mantenir aquesta plaça en les darreres vuit voltes i va aconseguir pujar al podi. La victòria va ser per al neozelandès Scott Dixon, que ha guanyat les tres curses del campionat, al davant de l’australià Will Power. Àlex Palou va entrar tercer, a un segon de la segona plaça, i amb tan sols vuit dècimes d’avantatge respecte al quart classificat, el nord-americà Ryan Hunter-Reay.

Entusiasmat

Després de la cursa i d’assaborir el seu primer podi en IndyCar, Àlex Palou va explicar: “Aconseguir el meu primer podi en IndyCar és superespecial. I fer-ho en la meva tercera cursa és simplement increïble. Ha estat una cursa increïble per a nosaltres. És al·lucinant i em sento genial.” El pilot vallesà va comentar: “Crec que aquest és el meu cinquè o sisè dia amb el cotxe. No es poden demanar miracles quan només tenim 75 minuts d’entrenaments i hem d’aprendre el circuit i aconseguir l’equilibri del cotxe.” Tot i la tercera posició, el pilot de Sant Antoni de Vilamajor té molt clar el que pot fer en aquesta categoria i va manifestar: “L’objectiu és estar sempre lluitant pel top ten.”

En la segona cursa en el mateix circuit, que es va disputar ahir, el pilot català va ocupar la setena posició. En la qualificació va signar una gran actuació i va aconseguir la tercera posició en la graella de sortida. Va començar molt fort i va rodar segon en les primeres voltes, però després va perdre una mica el ritme i va baixar fins a l’onzena posició. Es va recuperar després de la tercera aturada al box, es va situar setè i es va mantenir en aquesta posició fins al final. La victòria va ser per al suec Felix Rosenqvist. Aquesta segona prova en el Road Amèrica es va poder disputar amb la presència d’una mica de públic a la graderia.

Després de les quatre primeres proves de la cursa en IndyCar, Àlex Palou ocupa la dotzena posició de la general, amb 79 punts. El líder del campionat és Scott Dixon, amb 173 punts.

L’OBJECTIU

Àlex Palou és molt realista i diu que l’objectiu és intentar ser en el ‘top ten’

DUES PROVES

En el Road Amèrica ha estat tercer en la primera i setè en la segona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)