Motociclisme

Marc Márquez: “Ja s’han esvaït tots els dubtes a nivell tècnic i de condició física”

Motor. El pilot cerverí confirma que arriba a l’inici del mundial de Moto GP al circuit de Jerez en plenitud

Marc Márquez ha confirmat aquesta tarda, en la primera roda de premsa oficial prèvia a l’inici del mundial de Moto GP al circuit de Jerez Ángel Nieto, que arriba a la cita en plenitud: “Ahir, amb els tests oficials, va ser un dia important per tornar a pujar a una Moto GP. En la pretemporada, hi havia dubtes a nivell tècnic i de condició física i ahir es van esvair tots. Ja estem pilotant com abans. En la pretemporada a Qatar vam fer un pas endavant i ara hem confirmat que estàvem en el bon camí.” L’hexacampió de Moto GP també s’ha referit a la configuració d’aquest campionat, amb de moment tretze curses confirmades i molt comprimides: “És estrany no saber el nombre de curses, però la mentalitat és la mateixa anar al cent per cent a tots els circuits i intentar cometre zero errades. En aquest sentit, l’estratègia no varia i mirarem de donar el màxim cada cap de setmana.” Respecte els moviments a l’equip amb vista al curs vinent –el salt de Pol Espargaró a Repsol Honda i d’Àlex Márquez a l’equip satèl·lit LCR–, ha comentat: “Sempre respecto les decisions d’Honda perquè sempre tracten de trobar la millor solució per a l’equip i pels pilots. L’any vinent tindré un altre company, com l’any passat també en vaig tenir un altre. És un bon moviment per a l’Àlex perquè ser al Repsol Honda significa haver d’estar en el podi i per a un rookie és més normal començar en un equip satèl·lit com LCR, així tindrà el mateix suport d’Honda. També estic content de compartir equip amb en Pol i serà interessant veure on età el nivell de KTM.”

Pol Espargaró

En aquest sentit, el granollerí Pol Espargaró (KTM) ha comentat: “Poder pilotar al costat del millor pilot de la graella, al costat d’un campió i en un equip oficial de fàbrica, era una oferta que no podia rebutjar. Hem tingut quatre anys meravellosos a KTM, ara ja podem gaudir de les curses i deixar-los és trist però tinc 29 anys i com tots els pilots aspiro al màxim. De totes maneres, vull donar-li un bon any a KTM.”

Maverick Viñales

En la roda de premsa també ha intervingut el rosinc Maverick Viñales (Yamaha), l’autor del millor temps en els test de dimecres. “Ahir em vaig sentir increïble des de la primera volta i tinc molt bones sensacions. Em trobo molt bé. A l’equip hi ha molt bona harmonia i hem de seguir consolidant tot el que hem anat construint aquest últim any. Es molt important mantenir el nivell sempre en totes les curses i ser consistent, tot i que necessitarem una mica més de velocitat punta. Tinc moltes ganes de tornar a pujar la moto, i sobretot de fer córrer la cursa de diumenge”, ha comentat.

Àlex Rins

L’altre pilot català que ha intervingut en la roda de premsa ha estat el barceloní Àlex Rins (Suzuki), quart millor temps en els tests d’ahir: “Hem fet un gran pas respecte l’any passat. La moto és molt més precisa gràcies al treball de Suzuki i ahir vam acabar la sessió amb molta confiança i molt bones sensacions. Em trobo més ben preparat que mai. En la part final de la temporada passada vam perdre consistència i regularitat, però penso que hem trobat la clau per solucionar-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)