Motociclisme

Marc Márquez fixa el llistó

Motor. El cerverí confirma que arriba en forma, manté l’ambició en el mundial de Moto GP més comprimit de la història i avisa futurs companys que per ser a Repsol Honda s’ha de lluitar pel podi

Després d’una temporada 2019 de rècord (420 punts), Marc Márquez (Honda) va tornar a mostrar ahir la seva cara més ambiciosa en la roda premsa prèvia a l’inici del mundial de Moto GP més comprimit de la història. “És estrany no saber el nombre de curses que tindrem [n’hi ha confirmades tretze], però la mentalitat és la mateixa: anar al cent per cent a tots els circuits i intentar cometre zero errades. En aquest sentit, l’estratègia no varia pel nombre de curses i mirarem de donar el màxim cada cap de setmana”, sentencia el vuit vegades campió del món, sis en la categoria reina. En tot cas, el pilot cerverí ha evidenciat que arriba a la primera cursa al circuit de Jerez Ángel Nieto en plena forma: “Va ser important dimecres tornar a pujar a una Moto GP en els tests oficials. En la pretemporada, hi havia dubtes a nivell tècnic i de condició física i dimecres es van esvair tots. Ja estem pilotant com abans. En la pretemporada a Qatar vam fer un pas endavant i ara hem confirmat que estàvem en el bon camí.”

El gran dels Márquez també es va referir als canvis en l’equip amb vista al curs vinent –el salt de Pol Espargaró a Repsol Honda, i el pas del seu germà Àlex a l’equip satèl·lit LCR– i de passada va enviar un missatge de màxima exigència al seu futur company. “Sempre respecto les decisions d’Honda perquè sempre tracten de trobar la millor solució per a l’equip i per als pilots. L’any vinent tindré un altre company, com l’any passat també en vaig tenir un altre. És un bon moviment per a l’Àlex perquè ser al Repsol Honda significa haver d’estar en el podi i per a un rookie és més normal començar en un equip satèl·lit com LCR, així tindrà el mateix suport d’Honda. També estic content de compartir equip amb en Pol i serà interessant veure on està el nivell de KTM. Ser a Repsol Honda vol dir pujar al podi, si no pot ser desastrós”, sentencia. En aquest sentit, el granollerí Pol Espargaró (KTM), el seu futur company, va comentar: “Poder pilotar al costat del millor pilot de la graella, al costat d’un campió i en un equip oficial de fàbrica, era una oferta que no podia rebutjar. Hem tingut quatre anys meravellosos a KTM i deixar-los és trist, però tinc 29 anys i com tots els pilots aspiro al màxim. De totes maneres, vull donar un bon any a KTM.”

En la roda de premsa tampoc no hi va faltar el rosinc Maverick Viñales (Yamaha), el més ràpid en els tests de dimecres i que vol convertir-se en una alternativa sòlida al regnat de Márquez: “A Moto GP és molt important estar al nivell cada dia, no només en una cursa i millorar la consistència de la moto a cada circuit, i en el futur necessitarem una mica més de velocitat punta, però en qualsevol cas hem fet un bon salt aquest any i ja tinc moltes ganes de fer la cursa de diumenge.”

ELS PROTAGONISTES

Els dubtes a nivell tècnic i de condició física ja s’han esvaït després dels tests de dimecres
Marc Márquez
pilot d’honda
En els tests em vaig sentir increïble des de la primera volta i tinc molt bones sensacions
Maverick Viñales
pilot de yamaha
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)