Motociclisme

Márquez parla a la pista

Motor. El pilot cerverí marca el millor temps en la primera sessió d’entrenaments, amb 24 mil·lèsimes d’avantatge sobre Viñales, i en la segona cau sense conseqüències, al circuit de Jerez

El cerverí Marc Márquez va parlar clar dijous en roda de premsa i ahir ho va tornar a fer a cavall de la seva Repsol Honda sobre el circuit de Jerez Ángel Nieto, en les dues primeres sessions d’entrenaments lliures del Gran Premi d’Espanya. El mundial exprés no farà variar l’estratègia habitual del pilot segarrenc, que ja va marcar el millor registre en la primera tanda (1:37.350). A la tarda, va tenir la primera caiguda, sense cap conseqüència, en el segon revolt, i es va haver de conformar amb el quart millor temps en una sessió en què només el jove francès Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) va ser capaç de millorar el registre matinal. En tot cas, els temps de referència van ser els del matí, amb l’octocampió mundial al capdavant, amb només 24 mil·lèsimes de diferència sobre el rosinc Maverick Viñales (Yamaha) i 88 sobre el britànic Cal Crutchlow (LCR Honda), que en la vigília s’havia despatxat a gust criticant el fitxatge de Pol Espargaró per Repsol Honda amb vista al curs vinent. També va sorprendre positivament el pas endavant de l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), quart a 121 mil·lèsimes de Márquez.

Pel que fa a la caiguda, el defensor del títol va admetre que potser li havia faltat una mica de pràctica per salvar-la. “Haig de començar a acostumar-me, com l’any passat, que patini de davant, posar el colze, aixecar la moto i seguir, però se m’ha tancat com tantes altres vegades que ho he salvat, però no sé per què. Potser he estat massa agressiu. També portava un xassís nou i canvia una mica la sensació de la moto”, va sentenciar. La classificació de la resta de catalans va ser: Àlex Rins (Suzuki), setè (1:37.569); Pol Espargaró (KTM), vuitè (1:37.712); Aleix Espargaró (Aprilia), setzè (1:38.209); Àlex Márquez (Honda), que, com el seu germà, també va tenir una caiguda sense conseqüències, dissetè (1:38.212), i Tito Rabat (Ducati), dinovè (1:38.337).

En Moto 2, Luca Marini (Kalex) va ser el pilot de referència (1:41.410), mentre que els catalans Xavi Vierge (Kalex) i Edgar Pons (Kalex) van quedar lluny, en dinovena i vint-i-setena posició respectivament.

Potser he estat massa agressiu; m’ha saltat la roda davantera i allí no he pogut fer res, però la moto està bé
Marc Márquez

Alcoba, cinquè i Arenas, vuitè, en Moto 3

El líder del mundial de Moto 3, el gironí Albert Arenas (KTM), va marcar el vuitè registre (1:46.459) en una jornada en què va brillar l’argentí nascut a Barcelona Gabriel Rodrígo (Honda), el més ràpid en totes dues sessions (1:45.663 i rècord del circuit, i 1:46.656). El madrileny Raúl Fernández (KTM) i el britànic John McPhee (Honda) van quedar a més de 4 dècimes. El company d’equip de Rodrigo, el tortosí Jeremy Alcoba (Honda), va ocupar el cinquè lloc de la jornada (1:46.189), darrere de l’italià Andrea Migno (KTM), quart amb 1:46.165.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)