Motociclisme

Márquez es torna a operar i el títol és una utopia

Motor. S’ha trencat la placa de titani que li subjectava l’húmer fracturat i se li ha hagut de substituir. No disputarà la cursa d’aquesta setmana a Brno i no se sap quantes més se’n perdrà

Marc Márquez ha tornat a passar per la sala d’operacions, no serà en el GP de la República Txeca, que es disputa aquest cap de setmana a Brno, i tampoc se sap quantes curses més es perdrà. La lluita pel títol de Moto GP del campió sembla a hores d’ara una utopia perquè, quan torni a competir, sortirà amb un clar desavantatge de punts. El motiu d’aquesta segona intervenció ha esque la placa de titani que li subjectava l’húmer del braç dret fracturat el 19 de juliol passat en la primera cursa de Moto GP de la temporada al circuit de Jerez s’ha trencat per culpa de l’estrès a què l’ha sotmès el pilot.

L’equip del pilot cerverí, Repsol Honda, explica en un comunicat les circumstàncies de l’operació: “Ha estat intervingut aquest dilluns per segona vegada de l’húmer dret, després que se li hagi trobat danyada la placa de titani per acumulació d’estrès. El doctor Xavier Mir i el seu equip de l’hospital universitari Dexeus han substituït amb èxit la placa de titani i Márquez haurà d’esperar 48 hores abans de rebre l’alta.”

El doctor Xavier Mir també explica els motius de la nova intervenció: “La primera operació va ser satisfactòria, el que no s’esperava era que la placa fos insuficient. Una acumulació d’estrès a la zona operada ha provocat que l’implant cedís; conseqüentment s’ha produït una fractura per implant, raó per la qual avui [per ahir] s’ha procedit a retirar la placa de titani i substituir-la per una fixació nova.”

El doctor Xavier Mir també precisa que Marc Márquez no ha sentit dolor aquests dies en què ha fet recuperació i sempre ha seguit les indicacions mèdiques i les sensacions del seu cos. No se sap quan el pilot d’Honda podrà tornar a competir. Segons les previsions del traumatòleg, s’haurà d’esperar 48 hores per poder calibrar el temps de recuperació.

Marc Márquez es va trencar l’húmer dret en el GP D’Espanya que es va disputar el 19 de juliol en el circuit de Jerez i l’endemà va ser operat. Quatre dies després, el pilot cerverí va tornar al circuit andalús per provar a veure si podia disputar el GP d’Andalusia. En els tercers entrenaments lliures del dissabte 25 de juliol va pujar a la moto per veure quines sensacions tenia, i en els quarts lliures va notar molèsties. Va sortir en la Q1 de la qualificació, però després de fer una volta sense marcar cap temps ho va deixar.

El campió mundial ha continuat la recuperació i la preparació per poder disputar aquest cap de setmana la tercera prova del mundial al circuit de Brno, a la República Txeca, que es disputarà el 9 d’agost. Aquest gran premi serà la primera de tres curses consecutives, ja que el 16 d’agost es disputarà el GP d’Àustria al circuit Red Bull Ring de Spielberg, i set dies després, el 23, serà el torn del GP d’Estíria, també al Red Bull Ring. Encara s’ha de veure el temps que Marc Márquez estarà de baixa, però sembla que als dos primers serà molt complicat que hi arribi, i el tercer depèn del que vulgui arriscar. Després hi ha una aturada en la competició i la següent prova serà el 13 de setembre al GP de San Marino d’aquí a més d’un mes.

DES DEL 19 DE JULIOL

Es va fer mal al GP d’Espanya i va pujar a la moto sis dies després, al GP d’Andalusia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)