Fórmula 1

Lliçó de pilotatge i d’estratègia de Verstappen a Silverstone

Fórmula 1.

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) ha estat l’heroi del Gran Premi 70 Aniversari a Silverstone destorbant la placidesa que pretenien els Mercedes i s’ha alçat amb el primer triomf de la temporada contra tot pronòstic. Una lliçó de pilotatge, de conservació dels pneumàtics i d’estratègia del seu equip han diluït el domini dels Mercedes, amb Lewis Hamilton, que havia guanyat les tres curses anteriors, segon, i Valtteri Bottas, en la tercera posició. El mundial de Fórmula 1 s’anima i desperta de la letargia. Verstappen s’estrena al circuit britànic, suma el seu novè triomf parcial en la categoria amb només 22 anys i se situa segon del mundial superant Bottas a 30 punts de Hamilton.

Malgrat que Hamilton ha intentat avançar Bottas, que havia signat la posició preferent, en el primer revolt de la cursa, després el seu rendiment, amb molts problemes amb les gomes, s’ha anat desdibuixant. Hulkenberg (Racing Point), tercer en la graella, per la seva banda, ha fet una mala sortida i Verstappen, viu i voraç, l’ha avançat de seguida. Vettel (Ferrari) ha fet una virolla perillosa però ha seguit en cursa.

Verstappen ha conservat els pneumàtics durs durant 26 voltes, el doble que els pneumàtics mitjos de Bottas i Hamilton. S’ha aturat –3,2 segons–, ha tornat a la pista tot just rere Bottas i se l’ha menjat en el primer revolt. El finlandès ha entrat a fer el canvi per segon cop en la volta 33 de les 52 previstes i Red Bull, molt hàbil, també s’aturat immediatament, decisió que ha permès Verstappen seguir per davant en el segon lloc tot i esperant que Hamilton, que tenia els pneumàtics molt malmesos, entrés per segon cop a veure els eus mecànics.

Hamilton, líder, anava perdent temps amb els pneumàtics degradats però aguantava al capdavant, conscient que l’entrada en els boxes atorgaria el lideratge a Verstappen i especulant amb un marge de deu segons que anava minvant. D’on no n’hi ha no en por rajar, i el líder del mundial va entrar en la volta 42a –pneumàtics durs–, cedint la primera posició al gran Verstappen quan només faltaven deu voltes per al final. El líder de Red Bull ja no va titubejar coronant la seva gran jornada. El britànic tenia la cursa perduda, però pretenia atrapar el seu company Bottas en clau de classificació general. Amb més velocitat punta i els pneumàtics més sencers, l’ha avançat amb relativa comoditat quan faltaven dues voltes per al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)