Motociclisme

La primera de Binder i KTM

El sud-africà debuta aquest any a Moto GP i ha sumat un impressionant triomf

El barceloní, tot i les molèsties, va de menys a més i lluita per pujar al podi. Els primers del mundial fallen

Quartararo només és setè i Viñales ocupa el catorzè lloc

El pilot debutant Brad Binder i la seva KTM han aconseguit una impressionant victòria en Moto GP en el GP de la República Txeca. Aquesta era només la tercera cursa del sud-africà en la màxima categoria i ha aconseguit el seu primer triomf. Brad Binder també ha portat la KTM a la seva primera victòria en Moto GP. El millor català en aquesta sorprenent cursa al circuit de Brno ha estat el barceloní Àlex Rins (Suzuki), que ha finalitzat en la quarta posició, i, tot i les seves molèsties a l’espatlla, ha lluitat per pujar al podi en una magnífica cursa en què ha anat de menys a més. Els dos primers de la general de Moto GP, el francès Fabio Quartararo (Yamaha) i el rosinc Maverick Viñales (Yamaha), han fallat, no han pogut estar al davant i sumar més punts per ampliar la diferència amb Marc Márquez, que ha estat absent en aquesta cursa per la seva lesió. Fabio Quartararo ha finalitzat en la setena posició, mentre que Maverick Viñales, amb molts problemes, ha acabat en la catorzena plaça. Tots dos, però, mantenen el primer i el segon lloc de la general.

Franco Morbidelli (Yamaha) ha estat el millor en la sortida i des del primer moment s’ha intentat escapar. El seu company d’equip Fabio Quartararo no l’ha pogut seguir i s’ha vist superat per Aleix Espargaró (Aprilia), que s’ha situat segon i ha estat al davant en les primeres voltes. Maverick Viñales ha sortit malament, vuitè en les primeres voltes, i ràpidament s’ha vist que tenia problemes i que no podia lluitar per les primeres posicions.

Les KTM no han trigat gaire a aparèixer, i primer Pol Espargaró i després Brad Binder s’han situat en les primeres posicions. Franco Morbidelli mantenia el primer lloc i darrere seu s’ha format un grup amb Fabio Quartararo, Johann Zarco (Ducati), que no ha sortit bé però s’ha recuperat, i els pilots de KTM, Pol Espargaró i Brad Binder. El sud-africà tenia un ritme superior al dels seus rivals, i ha estat el que ha iniciat la caça de Franco Morbidelli. Per darrere el líder del mundial anava cedint i Pol Espargaró i Johann Zarco lluitaven pel tercer lloc. El granollerí i el francès s’han tocat i el pilot de KTM ha caigut i ha abandonat quan faltaven 12 voltes per al final quan anava tercer. Els comissaris de la cursa han considerat que l’acció de Johann Zarco mereixia una sanció i li han fet fer una volta llarga a la zona senyalitzada per l’exterior d’un revolt en què es perden un parell de segons. El francès l’ha fet unes voltes més tard i s’ha mantingut tercer davant de Fabio Quartararo.

En la lluita per la primera posició, Brad Binder no ha tingut problemes per atrapar Franco Morbidelli i nou voltes abans del final l’ha superat i s’ha situat en el primer lloc. L’Italià ha vist clarament que no podia mantenir el ritme del sud-africà, no ha forçat el seu, i ha fet la seva cursa per mantenir la segona posició.

Rins passa a l’acció

Àlex Rins, que estava en un segon grup, s’ha començat a apropar a Fabio Quartararo a poc a poc i l’ha superat cinc voltes abans del final i s’ha situat en la quarta posició. El barceloní tenia darrere seu Valentino Rossi (Yamaha), que també ha passat el líder del mundial, però ha mirat endavant i ha anat a buscar la tercera plaça de Johann Zarco. Com havia fet abans, Àlex Rins ha anat retallant la diferència amb calma i s’ha situat darrere del francès, però no l’ha pogut superar i ha acabat en el quart lloc.

Aleix Espargaró, que havia arribat a ocupar la segona posició en les primeres voltes, ha acabat en la desena plaça, mentre que Àlex Márquez (Honda) ha remuntat des de la darrera posició de la graella de sortida i ha tornat a puntuar per tercera cursa consecutiva aconseguint el quinzè lloc. Just al seu darrere, en el setzè, i sense punts ha entrat Tito Rabat (Ducati). La darrera posició de la cursa, l’ha ocupat l’alemany Stefan Bradl, el pilot reserva i provador d’Honda que al circuit de Brno ha ocupat el lloc de Marc Márquez, absent per la seva lesió.

En la classificació del mundial, Fabio Quartararo manté el primer lloc amb 59 punts, i, tot i el mal resultat, amplia l’avantatge respecte a Maverick Viñales, que ara és de 17 punts (42). El tercer lloc, l’ocupa Franco Morbidelli, que ha atrapat l’italià Andrea Dovizioso (Ducati) i tots dos estan empatats a 31 punts.

EL MUNDIAL

Quartararo amplia el seu avantatge respecte a Viñales i Morbidelli se situa tercer
4
marques
diferents han ocupat les quatre primeres posicions de la cursa: KTM, Yamaha, Ducati i Sizuki.
20
pilots
ja han aconseguit puntuar en les tres curses que s’han disputat fins ara del mundial de Moto GP. Tres encara no ho han aconseguit: Iker Lecuona, Marc Márquez i Stefan Bradl.
56
segons
més que el guanyador (55.977) ha trigat Stefan Bradl a finalitzar la cursa en què substituïa el lesionat Marc Márquez en l’equip Repsol Honda.

ELS PROTAGONISTES

Em fallen les paraules, és un dia que he somiat des de petit, i s’ha fet realitat
La veritat és que ha sigut una victòria increïble. Ha sigut inesperat, però sabia que el nostre ritme era bo i que la moto anava increïblement i podia tenir un bon rendiment
És un somni fet realitat i no puc agrair el suficient el treball que ha fet el meu equip
Brad Binder
Em sento molt bé, tinc moltes emocions i estic gaudint del moment. Quan s’ha acostat Binder he pensat que no faria res absurd i miraria d’assegurar el podi
Franco Morbidelli
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)