Motociclisme

L’hora de Pol Espargaró?

Motociclisme. Millor temps del pilot de KTM en un dia amb pluja, en la primera de les dues cites seguides del mundial a casa de la fàbrica austríaca

Pol Espargaró (KTM RC 16) ha començat amb molt bon peu el cap de setmana a Spielberg, en el primer dels dos –ara GP d’Àustria i després d’Estíria– amb curses molt a prop de la fàbrica de la seva marca i menys d’una setmana després d’anar per terra per la topada amb Johann Zarco (Ducati) a Brno, quan estava en posicions de podi i el triomf se l’enduia el seu company Brad Binder. “Et sents bé acabant primer en el primer dia aquí, a Àustria; és maco, però és només un entrenament lliure”, diu Pol, que marcava el millor registre en la sessió matinal: 1:24.193. L’australià Jack Miller (Ducati) era el més ràpid en la sessió de tarda, amb 1:26.475 i pluja en alguns revolts del circuit. Al final de la jornada, Àlex Rins (Suzuki) tenia el quart millor registre, i Andrea Dovizioso (Ducati) era el segon més ràpid a una volta.

Maverick Viñales (Yamaha) marcava l’onzè millor temps, darrere de Quartararo, Aleix Espargaró (Aprilia) i Àlex Márquez (Honda), 18è i 19è, i Tito Rabat (Ducati) 22è.

“Aquí sempre tenim molta pressió, tot i que sense gent aquesta sensació sigui menor. Però dins l’equip n’hi ha perquè les expectatives són altes”, explica el que serà pilot de Repsol Honda la temporada que ve, que sobre la pressió hi afegeix: “No la sento, només miro de ser ràpid, en les condicions que tinguem, si bé crec que hem fet una molt bona feina i miraré de seguir així d’enfadat la resta de gran premi perquè sembla que funciona”, indica Pol Espargaró, que recorda com ha canviat la moto des de l’últim cop que va ploure en un circuit, que reconeix que els va bé –les KTM han fet tests privats.

La pluja va afectar de diferent manera les altres categories. En Moto 3, Tony Arbolino (Honda) també feia el millor temps al matí abans de l’aparició de la pluja a la tarda, cap al final de la sessió i quan el líder del mundial Albert Arenas (KTM) estava al capdavant tot i que no podria millorar el seu registre i acabava desè. Gabi Rodrigo (Honda) era l’únic a fer-ho i acabava vuitè, mentre Jeremy Alcoba (Honda) feia 23è.

En Moto 2, els pilots eren els únics que milloraven els seus temps. Sam Lowes i Jorge Martín mantenien un frec a frec que finalment era per al britànic. Xavier Vierge (Kalex) era 13è, amb 3 dècimes menys que en l’anterior sessió, i Edgar Pons (Kalex) marcaria el 27è temps.

EL PROTAGONISTA

Et sents bé acabant primer en el primer dia aquí, a Àustria; és maco, però és només un entrenament lliure
Pol Espargaró
ktm

Alberto Puig: “No és qüestió de setmanes”

“L’objectiu és donar temps a la fractura i continuar el dia a dia”, diu Alberto Puig des del GP d’Àustria, sobre l’estat físic de Marc Márquez després de la segona intervenció per la fractura d’húmer. “No és qüestió de setmanes. És una fractura important, i l’evolució també; ell ha d’entendre quin tipus de lesió és”, recorda, qüestionat per la data de retorn del cerverí, que podria reaparèixer el 13 de setembre a Missano, la cita immediata al calendari després de les austríaques. “És un lluitador nat, no cal que ho digui. A partir d’ara, quan miri enrere i això hagi passat en traurà conclusions positives. N’haurà après, d’això”, hi afegeix Puig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)