Motociclisme

Viñales, desencadenat

Motor. El pilot de Roses fa la ‘pole’ i el rècord del circuit de Missano i sortirà primer en el Gran Premi de San Marino en una jornada gloriosa per a Yamaha, que coparà la primera línia

El pilot rosinc Maverick Viñales (Yamaha) sortirà avui des de la posició preferent en el Gran Premi de San Marino, a Missano, després de rebaixar el rècord del circuit Marco Simoncelli en un volta gairebé perfecta: 1:31.411. Yamaha, en hores baixes en els grans premis anteriors, va completar un sensacional pòquer amb Morbidelli, Quartararo –líder del mundial– i Rossa copant les quatre posicions de la primera fila.

Viñales, que va viure un petit drama en els dos grans premis al circuit Red Bull, sembla que ha recuperat les sensacions. Va ser el més hàbil també en la tria de pneumàtics –va canviar-los tres vegades– fins que en la Q2 va establir un primer temps de referència (1:31.787) que ja el va situar líder. Quartararo, demostrant el potencial de les Yamaha, va saltar a la pista disposat a fer-se valer, però el català encara va tenir temps de canviar la moto i fer una última volta sensacional i de rècord en l’últim gir avançant Morbidelli, que per uns segons va tocar amb els dits la seva primera pole.

Va ser un festival total de Yamaha, que va deixar totes les rivals a sis dècimes o més. En els lliures del matí, Quartararo també va ser el més ràpid provant ritme de carrera amb pneumàtics usats, però el mundial és, aquest 2020, tot un sac de sorpreses i és difícil preveure que avui no n’hi hagi més.

Pol Espargaró (KTM), que arriba a San Marino després del seu antològic duel al circuit de Spielberg amb Miller i Oliveira, va anar per terra en la Q1 però va agafar la segona moto sense que se’l veiés amb problemes físics.

Si per a Yamaha la jornada va ser gloriosa, Honda, sense Marc Márquez, continua el seu viacrucis particular. El millor, Nakagami, 14è, a gairebé un segon de Viñales.

LA XIFRA

21
‘poles’.
Són les que obtingut Viñales en Moto GP, dues aquesta temporada.

Arenas, tretzè en Moto 3

El líder del mundial de Moto 3, el gironí Albert Arenas (KTM), només va poder ser 13è (1:43.054) en la qualificació de Moto 3, lluny del millor temps del japonès Ai Ogura (Honda, 1:42.403), el seu principal rival en el campionat del món. Arenas suma 106 punts per 81 d’Ogura, molt més ràpid ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)