Fórmula 1

Hamilton es retroba amb la victòria en l’accidentat GP de la Toscana

Motor. L’anglès referma el lideratge de F-1 per davant de Bottas i d’Albon en una cursa que ha tingut fins a tres sortides des de la graella

Lewis Hamilton (Mercedes) s’ha retrobat amb la victòria, la 90a en el seu historial, en l’accidentat Gran Premi de la Toscana, una autèntica cursa de supervivència, amb molts incidents i que ha tingut fins a tres sortides des de la graella. L’hexacampió mundial i líder del campionat ha creuat la meta per davant del seu company d’equip, el finès Valtteri Bottas, en un nou doblet de Mercedes, i del tailandès Alexander Albon (Red Bull), que ha aconseguit el seu primer podi en Fórmula 1.

L’arrencada de la cursa ha estat determinant. Bottas ha sortit molt millor que Hamilton i l’ha superat de bon començament, i Verstappen, que també s’havia situat en paral·lel al britànic, ha patit una pèrdua considerable de potència i s’ha vist superat per molts rivals abans de patir un cop per darrera que l’ha enviat a la grava. A partir d’aquí, ha sortit el cotxe de seguretat i la cursa entrava en una nova dimensió, però els ensurts han continuat. El cotxe de seguretat ha apagat els llums de represa de la cursa en l’últim revolt del circuit, excessivament tard, i involutàriament ha provocat una topada en cadena. Bottas i Hamilton no han tingut problemes, però darrera seu s’ha produït un efecte domino. En plena recta d’acceleració han topat a causa del diferencial de velocitat Latifi, Giovinazzi, Sainz i Magnussen, un incident que podia haver tingut conseqüències dràstiques. Bandera vermella i només tretze monoplaces en competició.

Hamilton ha aprofitat la segona oportunitat en la segona sortida de la graella, ara rere Bottas. Amb l’aspiració del finès, l’ha pogut avançar per l’exterior en el primer revolt. Els Mercedes han posat la directa, es mantenia la jerarquia i l’emoció s’ha centrat en la pugna per la tercera plaça. Leclerc ha sortit tercer, però els tifosi han vist ben aviat que tot plegat era un miratge. Volta rere volta, el pilot de Ferrari veia impotent com Stroll, Riciardo, Albon i Pérez el superaven sense contemplacions, fins que ha decidit canviar els pneumàtics amb el compost dur. Posteriorment, els tornaria a canviar en una altra jornada per oblidar per a l’escuderia italiana.

El guió de la cursa encara es guardava un últim cop de teatre. Stroll ha tingut un accident en la volta 44 quan perseguia Ricciardo i ha provocat que tornés a sortir el cotxe de seguretat i onegés la bandera vermella. En la tercera sortida, ara amb dotze vehicles en competició, l’emoció l’ha posada Ricciardo, que ha superat Bottas i s’ha col·locat momentàniament en segon lloc. El pilot de Mercedes ha recuperat la plaça a la volta següent i ja l’ha mantinguda fins al final. De fet, el pilot de Renault no ha pogut controlar l’embranzida d’Albon, que marxava a tota velocitat i s’ha fet amb la tercera plaça d’honor.

DESTACAT

Verstappen ha quedat fora de combat en la primera sortida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)