Motociclisme

Viñales es retroba a Misano

Motor. Obté la seva primera victòria del 2020, en una cursa marcada per la caiguda de Bagnaia quan era líder i la sanció de Quartararo, que obre la porta del podi a Pol Espargaró

Maverick Viñales (Yamaha) s’afegeix a la festa en què s’està convertint el mundial de Moto GP. Sis vencedors en set curses i els quatre primers de la general, separats per quatre punts. El de Roses, que havia encadenat la segona pole a Misano, aquesta vegada en el GP de l’Emília-Romanya no va ser engolit pels rivals. Va fer tres coses especialment bé. La tria de pneumàtics (mitjans al davant i al darrere), la sortida i la regularitat volta rere volta, tot i veure’s superat en el primer terç del gran premi per un esplèndid Francesco Bagnaia (Ducati). L’italià, amb tous al davant i al darrere, va anar per terra set voltes abans del final, quan ja veia pel retrovisor Viñales acostant-se-li, i va servir amb safata d’or la primera victòria del català des de Sepang el 3 de novembre de l’any passat.

Abans que caigués Bagnaia, també ho van fer Aleix Espargaró, Morbidelli, Binder i Rossi, tots per derrapatges excessius. Pol Espargaró (KTM), en canvi, va evitar qualsevol incident al principi, però guanyar-se un lloc al podi no va ser fàcil. Quartararo (Yamaha), que s’hi jugava el lideratge en el mundial, i Mir (Suzuki) el van caçar des del darrere i va començar una lluita en què el gran perjudicat va ser el francès, sancionat en l’última volta amb tres segons, fet que va permetre a Dovizioso, vuitè, salvar el lideratge per un punt. Viñales, que ara és a un de l’italià, va demostrar que aquest també pot ser el seu campionat, un objectiu que s’havia visibilitzat quan es va saber que Marc Márquez no tornaria, però que s’havia posat en dubte pels múltiples problemes i també la mala fortuna de Viñales en alguns grans premis.

I parlant de Márquez, cal destacar que el seu germà (Àlex) va fer la seva millor cursa des de l’estrena en la categoria. Tot i que va cedir en el duel contra l’Honda de l’equip satèl·lit de Nakagami, va mantenir a ratlla Dovizioso i va entrar setè. La propera cita, a Montmeló, diumenge vinent.

LES REACCIONS

Just quan més anava retallant la diferència amb Bagnaia és quan ell ha comès l’error
Maverick Viñales
Yamaha

Arenas reté el lideratge en un final d’infart

Albert Arenas (Kalex) arribarà a Montmeló com a líder del mundial de Moto 3. Ho farà després d’una cursa en què va tocar amb els dits la victòria, però també va estar a punt de caure en una topada amb Danny Binder. El gironí va sortir bé i va liderar durant algunes voltes el gran premi, tot i que les diferències van ser mínimes. En la segona part els avançaments van ser constants. El català es va situar primer en l’últim gir, però tres rivals el van passar abans de la recta final. Fenati va ser el vencedor. En Moto 2 es va imposar Bastianini, i Vierge va caure quan anava tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)