Motociclisme

Mack Viñales ressorgeix en el millor moment

Motor. La victòria a Misano catapulta el rosinc just quan s’ha arribat a l’equador del mundial de Moto GP i a les portes del GP de Barcelona-Catalunya

El rosinc Maverick Viñales (Yamaha) s’ha reivindicat en el mundial de Moto GP en el millor moment, just quan s’arribava a l’equador del campionat més comprimit de la història i a les portes del gran premi de casa, el cap de setmana vinent al Circuit de Barcelona-Catalunya. La victòria en el GP de l’Emília-Romanya, la vuitena en la categoria reina, ha servit perquè l’empordanès s’afegís a la festa en un campionat que definitivament no té amo. Viñales ocupa ara el segon lloc de la classificació, empatat amb 83 punts amb el també pilot de Yamaha Fabio Quartararo, i a un sol punt del líder, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), que en té 84. La quarta plaça és per al mallorquí Joan Mir (Suzuki), amb 80 punts. Quatre pilots separats per quatre punts.

Viñales es va fer sentir després de l’èxit a Misano: “Se’m posa bé, la victòria. Algunes persones dubtaven molt de mi i pensaven que era un problema de mentalitat, però la mentalitat sempre és la mateixa i tinc la ment centrada a guanyar, però no havia trobat prou confiança per empènyer des del principi amb la moto i aquesta vegada hem treballat de valent amb la posada a punt de la cursa durant tot el cap de setmana per tractar de tenir les millors sensacions possibles i veure com podíem millorar.” Precisament, la setmana anterior, en aquest mateix traçat, una mala sortida i la tria d’un pneumàtic dur a la roda del darrere havien condicionat la seva cursa (6è), tot i haver arrencat també de la posició preferent. El pilot rosinc hi insisteix: “Sempre he estat aquí, simplement havíem d’intentar de treure el màxim potencial de la moto, sobretot en cursa.” Tot i haver fet dues passes endavant, Viñales tampoc es vol obsessionar amb el mundial: “La mentalitat és la mateixa, treure el màxim de cada cursa i de tot el potencial de l’equip.”

EL PROTAGONISTA

Alguns pensaven que era un problema de mentalitat, però la qüestió era treure el màxim rendiment de la moto en cursa
Maverick Viñales
Les 8 victòries a Moto GP
2016
GP Gran Bretanya (Suzuki)
2017
GP Qatar (Yamaha)
GP Argentina (Yamaha)
GP França (Yamaha)
2018
GP Austràlia (Yamaha)
2019
GP dels Països Baixos (Yamaha)
GP de Malàisia (Yamaha)
2020
GP de l’Emília-Romanya (Yamaha)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)