Motociclisme

Quartararo ha tornat

El francès es retroba a Montmeló amb el triomf i el lideratge del mundial després de cinc grans premis fora del podi

Rins remunta des del darrere i puja per primer cop al podi el 2020, i Viñales decep, només novè

Fabio Quartararo (Yamaha) va començar el mundial amenaçant de convertir-lo en una dictadura després que Marc Márquez (Honda) quedés fora de combat per la caiguda a Jerez. La pressió i problemes amb la seva Yamaha van passar factura al francès després de les dues victòries a Jerez, en una categoria d’una exigència superlativa. Així, va encadenar cinc grans premis lluny del podi, fet que va obrir les portes del lideratge a Andrea Dovizioso (Ducati), més regular. Ahir, a Montmeló, el diablo va tornar el mundial al seu ordre natural, ja que la Yamaha, sobretot la de l’equip Petronas, és la millor moto i ell, el més hàbil.

En el Gran Premi de Catalunya, encara sense públic, Quartararo va aprofitar els seus encerts, que van ser molts, i els errors dels altres, que deu-n’hi-do. A la sortida, l’últim vencedor, Maverick Viñales(Yamaha), de manera incomprensible va perdre una dotzena de posicions i es va veure setè. Inaudit. Abans que es completés el primer gir, Johann Zarco (Ducati) va anar per terra i va arrossegar un indignat Dovizioso (Ducati), que sabia que perdria el lideratge del mundial.

Morbidelli, company de Zarco, va sortir bé i va dominar les primeres voltes amb Rossi ben enganxat i Quartararo jugant de manera intel·ligent les seves cartes. Per darrere, Pol Espargaró (KTM), lluitant amb Petrucci (Ducait), no va controlar la moto en el primer revolt i es va acomiadar de la cursa. Una altra KTM, la de Miguel Oliveira, tampoc acabaria la cursa per una mala maniobra.

Rossi ho tenia a tocar

En la lluita pel primer lloc, Quartararo, encara amb les gomes en bon estat, va avançar Morbidelli a final de recta. L’italià no es va resignar i s’hi va enganxar, però les ànsies de victòria li van jugar una mala passada. Rossi ho va veure i va aprofitar l’error per col·locar-se segon en el seu gran premi número 350. Res semblava, aquesta vegada, que el pogués apartar del podi, però a nou voltes del final, en el segon revolt, no va controlar la Yamaha, que va rodolar fora de la pista.

Quartararo es va veure, doncs, sol al capdavant i va poder controlar el desgast, gran, dels pneumàtics. Era el moment de les Suzuki. Joan Mir i, sobretot, Àlex Rins, que havia sortit 13è, volaven sobre l’asfalt mentre Morbidelli i Jack Miller (Ducati), quart durant algunes voltes, perdien adherència. Mir va tenir més temps per desfer-se de Miller, que va cometre una errada, i Morbidelli. Rins, en canvi, venia de molt enrere i tot i el desgast, en el seu cas sobretot físic per l’operació a l’espatlla, va tenir forces per acostar-se a Morbidelli, que resava sobre la pista amb unes gomes destruïdes, i avançar-lo a dues voltes del final. Primer podi del 2020 per al barceloní.

Viñales, amb un ritme de cursa no comprensible, va aprofitar com a mínim els problemes de molts rivals directes per mantenir-se ben viu en el mundial si aconsegueix una certa regularitat. Quartararo suma 108 punts, per 100 de Mir i 90 de Viñales. El pròxim gran premi es correrà a Le Mans l’11 d’octubre.

LES REACCIONS

Necessitava un triomf com aquest, he passat per una situació psicològica complicada
Fabio Quartararo
Yamaha
És un podi de molt d’esforç i el vull dedicar també a la gent que lluita contra la Covid-19
Àlex Rins
suzuki
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)