Fórmula 1

L’intergalàctic Hamilton

Motor. El rei de la fórmula 1, que té el setè títol mundial a tocar, insinua que es planteja provar altres mons que l’emocionen “de la vida exterior”

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), sis vegades campió de món de F1 i que és a un pas de segellar el setè, va sorprendre diumenge després de guanyar el Gran Premi de l’Emília Romanya a Imola afirmant que “no hi ha garanties” que segueixi al circ de la fórmula 1. Hamilton, de 35 anys, diu que “hi ha moltes coses” que l’“emocionen de la vida exterior”, sense especificar de què es tracta.

El líder del mundial, que encara no ha renovat el seu contracte amb Mercedes i que potser també s’està deixant estimar, va parlar de la situació del director de l’equip Mercedes, Toto Wolff, que recentment va declarar que està reconsiderant el seu futur. “Ni tan sols jo sé si seré aquí l’any que ve, així que això no em preocupa en aquest moment”, assegura en declaracions recollides al portal Motorsport.com.

“Tenim moltes converses profundes, Toto i jo, així que soc molt conscient de com està ell mentalment, i crec que compartim molt i portem molt de pes junts. Porto aquí molt, molt de temps. Puc entendre que vulgui fer un pas enrere per dedicar més temps a la família”, reflexiona l’anglès. A la pregunta de si hi ha una possibilitat real que no corri a la F1 l’any que ve, Hamilton no ho acaba d’aclarir: “Ja som al novembre, i encara estic pilotant, és una bogeria. El Nadal no és tan lluny. Òbviament, ara mateix em sento molt fort per continuar. Però també tinc moltes altres coses al cap. M’agradaria ser aquí l’any que ve, però no hi ha garanties que això succeeixi. Hi ha moltes coses que m’emocionen de la vida exterior, així que el temps dirà.”

Campionat de pilots
1r Lewis Hamilton (Mercedes) 282
2n Valtteri Bottas (Mercedes) 197
3r Max Verstappen (Red Bull) 162
4t Daniel Ricciardo (Renault) 95
5è Charles Leclerc (Ferrari) 85
6è Sergio Pérez (Racing Point) 82
7è Lando Norris (McLaren) 69
8è Carlos Sainz (McLaren) 65
9è Alex Albon (Red Bull) 64 10è
Pierre Gasly (Alpha Tauri) 63

A punt per ser campió a Turquia

Només entrant al davant del finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) el dia 15 a Istanbul, Hamilton serà campió del món per setena vegada i igualarà el rècord de Michael Schumacher. Fins i tot quedant al darrere, en funció dels punts que obtingués el finlandès o tots dos fora de la zona –puntuen els deu primers–, el britànic segellaria el títol perquè li porta 85 punts i queden quatre curses. O sigui, un màxim de 104 punts en joc, que un cop finalitzada la cursa turca en seran 78, el marge mínim que hauria de conservar el britànic per ser matemàticament campió a Istanbul. Sigui com sigui, els èxits de Hamilton han estat vertiginosos. El 2007 va debutar en el mundial i va ser subcampió. El 2008 va ser amb McLaren el campió més precoç, amb 23 anys, 9 mesos i 26 dies –rècord superat el 2010 per l’alemany Sebastian Vettel, amb 23 anys, 4 mesos i 11 dies– i va erigir-se en el gran dominador de la fórmula 1 amb Mercedes amb cinc dels sis últims títols i el subcampionat del 2016 rere Nico Rosberg, campió també amb Mercedes. Hamilton ha guanyat 93 curses –un altre rècord que li pren a Schumacher (91)–, acumula 162 podis i 97 posicions preferents i ha fet 52 voltes ràpides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)