Motociclisme

Márquez es queixa que el doctor Mir l’hauria d’haver instat a ser més caut

Marc Márquez (Honda) ha fet unes declaracions polèmiques emeses per DAZN i enllaunades abans de ser operat dijous a la Ruber Internacional de Madrid per sorpresa per tercera vegada de la seva lesió a l’húmer dret per un equip mèdic diferent al que encapçalava el doctor Mir a Barcelona. El cerverí i vuit cops campió del món, que tenia una infecció i necessita antibiòtics, assenyala al metge Xavier Mir, que el va operar els dos primers cops i que era el seu cirurgià de confiança, quan diu que no el van advertir amb la suficient contundència que tornar a Jerez una setmana després de l’accident era massa arriscat. Marc Márquez es va trencar l’húmer dret en el GP D’Espanya que es va disputar el 19 de juliol en el circuit de Jerez i l’endemà va ser operat. Quatre dies després, el pilot cerverí va tornar al circuit andalús per provar a veure si podia disputar el GP d’Andalusia. En els tercers entrenaments lliures del dissabte 25 de juliol va pujar a la moto per veure quines sensacions tenia, i en els quarts lliures va notar molèsties. Va sortir en la Q1 de la qualificació, però després de fer una volta sense marcar cap temps ho va deixar.

“La tornada va ser precipitada. Es va trencar la placa a l’obrir una porta corredissa de jardí de casa meva, però no es va trencar aquí, ho va fer per tot l’estrés que es va generar a Jerez. Va ser un error. Què he après? Que els pilots tenim una virtut i un defecte: no veiem el risc. Això vol dir que ens han de fer veure la por. Ara sé que he d’insistir molt més. Després de la primera operació vaig preguntar: ‘Quan puc pujar a la moto?’. I aquí el doctor t’ha de saber frenar, ser realista. Vaig anar a Jerez amb la tranquil·litat que tot estava bé, perquè així m’ho va dir, perquè jo sóc valent, però no sóc un inconscient. Si a mi em diu que la placa es pot trencar, jo no pujo a una moto a Jerez.”

Tot i les queixes exposades pel cerverí, el traumatòleg Xavier Mir va apel·lar en declaracions a diversos mitjans precisament a la prudència que nota a faltar el pilot, fixant el possible termini el 9 d’agost a Brno, descartant, per tant, la reaparició a Jerez. “No es pot descartar que arribi Brno, però la seguretat tampoc és absoluta”, deia Mir després de la primera operació. Explicava que Márquez hauria de fer rehabilitació activa, passiva i potenciació muscular. “Marc està molt animat però esperem que no s’animi massa”, deia a més Mir a Marca TV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)