Ral·lis

L’últim campió convencional

Motor. Ogier és el darrer vencedor del mític ral·li de Montecarlo amb els motors tradicionals abans de la implantació el curs vinent del mundial Rally1, la nova era híbrida del campionat

L’heptacampió del món Sébastien Ogier (Toyota Yaris) ha estat el darrer campió convencional del mític ral·li de Montecarlo, prova que es disputa des del 1911 organitzada per l’Automobile Club de Monaco i en la qual diumenge va desempatar amb Sébastien Loeb, que l’havia guanyat set cops. El vuitè triomf del francès al Principat i el seu 50è triomf en el mundial queda més remarcat pel moment històric. El pilot de 37 anys criat a Gap, als Alts Alps –a 300 km de Montecarlo–, és el darrer vencedor amb els propulsors convencionals. El campionat WRC passarà a denominar-se Rally1 el 2022 i, igual com ja va fer la F1, encetarà una era híbrida en què el motor de combustió tindrà suport d’un motor elèctric de 100 kW –el mateix per a tothom– fabricat per Compact Dynamics. Es prometen potències de 500 cavalls i una sensible reducció de costos. També hi haurà limitació a dos motors per curs i millores en la seguretat passiva. El sistema plug-in hybrid –endollable– podrà ser utilitzat en els trams i els enllaços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)