MotoGP

Masiá venç la frenètica cursa de Moto3 a Qatar per davant d’Acosta i Binder

El pilot d’Algemesí Jaume Masiá (KTM) ha estat el vencedor de la cursa del Moto3 del GP de Qatar disputat al circuit de Losail superant per 42 mil·lèsimes al murcià de 16 anys i debutant Pedro Acosta (KTM) –onzè en la línia de sortida de la seva primera cursa en la categoria–i al sud-africà Darryn Binder (Honda). Masià ha estat el més ràpid i hàbil en una volta final de gran emoció que ha estat un digne colofó a una cursa esquizofrènica i amb constants intercanvis de posicions. Els tres integrants del podi s’han desmarcat el grup i s’han jugat sense concessions la victòria. A 3 voltes del final, hi havia deu pilots en mig segon, una mostra de la competència ferotge que es viurà aquest curs en la categoria petita.

Binder, Masiá, Acosta i el japonès Sasaki (KTM) s’han anat intercanviant el lideratge en les últims voltes, però rere seu hi ha havia un grup de tretze pilots que no es desenganxaven en una cursa complicada pel vent i la pols, amb molt de tràfic, i en què també ha fet parlar en el tram inicial el debutant Izan Guevara (Gas Gas), segon en els entrenaments i també líder durant la cursa. També ha optat el triomf l’argentí Gabriel Rodrigo (Honda), cinquè rere el valencià Sergio Garcia (Gas Gas), que ha completat una gran actuació.

Els catalans, malauradament, han anat de seguida per terra en una acció desgraciada. El pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas (Honda) acabava de fer la volta ràpida protagonitzant un bon inici de cursa quan no ha controlat la velocitat, s’ha passat de frenada en la corba 6 i ha envestit al tortosí Jeremy Alcoba (Honda), quart en els entrenaments i amb aspiracions, i també a l’escocès John McPhee (Honda) i a l’italià Andrea Migno (Honda) en una veritable, malèvola i involuntària jugada de bitlles quan encara faltaven setze voltes pel final d’una cursa programada a divuit. “Hi ha gent que pensa més en el principi de les curses que no pas en al final”, ha criticat el rookie del 2020 Alcoba a DAZN, molest i decebut després del “gran treball de tot el cap de setmana”. Artigas ha demanat disculpes públicament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)