Més motor

Palou inaugura el compte

Motor. Primera victòria del pilot vallesà en l’Indy Car, que el converteix en el segon català a guanyar-hi des del triomf d’Oriol Servià el 2005

Àlex Palou (Sant Antoni de Vilamajor, Vallès Oriental, 1997) ha guanyat la primera cursa de l’Indy Car al Barber Motorsports Park de Birmingham, a Alabama. Era la que inaugurava el calendari de la segona temporada del pilot vallesà, el segon català –també de la resta de l’Estat– que guanya una cursa del campionat nord-americà, després que Oriol Servià obrís la llauna el 2005 a Mont-real, quan encara s’anomenava Champ Car.

Palou és un dels cinc pilots de l’equip campió, el Chip Ganassi Racing, que té el neozelandès Scott Dixon, amb sis títols en el palmarès, inclòs l’últim disputat, com a referent. L’any passat, amb un equip més modest, ja va aconseguir un podi. L’Indy Car té setze curses més en catorze caps de setmana, perquè tenen doble prova. Es disputa en circuits ovals, permanents i urbans, i l’última prova està prevista el 26 de setembre.

Dominant

Tercer a l’inici de la cursa, el pilot que resideix a Austin quan és als EUA i a Girona quan és al nostre país la liderava en 56 de les 90 voltes, entre les quals, les últimes 34. L’australià Will Power (Team Penske) i Dixon eren segon i tercer després del setge sobre Palou en el tram final, i el mexicà Pato O’Ward (Arrow McLaren SP), quart sortint de la pole. És la 114a victòria a l’Indy Car per a l’equip Chip Ganassi i la primera en un circuit que fins ara se li resistia: Dixon ha acabat nou cops al podi.

“Sabíem que tenim el millor equip i el millor cotxe”, explicava Palou a la televisió tot just acabar la cursa. I reconeixia: “Sí, era possible. Ricky, el meu enginyer en cap, m’ha dit que no les podem guanyar totes, però sí la primera.” “És un d’aquells dies en què tot et surt bé. Hem aconseguit un bon consum de combustible, una bona gestió dels pneumàtics i un bon ritme”, destaca.

EL PROTAGONISTA

Tenim el millor equip i el millor cotxe. És un d’aquells dies en què tot et surt bé
Àlex Palou
cHIP GANASSI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)