Fórmula 1

Territori Hamilton

L’anglès de Mercedes ha guanyat cinc vegades, les últimes quatre consecutives, la cita catalana del campionat, que arrenca avui al Circuit de Barcelona-Catalunya

Verstappen (Red Bull) torna a ser el màxim rival

Lewis Hamilton arriba a la quarta cursa de la temporada de fórmula 1, el gran premi del Circuit de Barcelona-Catalunya, com a líder del mundial, però amb un curt avantatge sobre el seu màxim rival, Max Verstappen, de només 8 punts després de tres curses. El pilot anglès intentarà aconseguir un altre triomf en territori català i en un traçat que li ha estat propici els darrers anys. Aquesta serà la 31a edició consecutiva que el GP d’Espanya es disputa al Circuit de Barcelona-Catalunya, i es farà dins del marc de la celebració del trentè aniversari de la pista, inaugurada el 1991. Només hi podran assistir en directe un miler de persones per les restriccions sanitàries, però la cadena Telecinco l’oferirà en obert.

La cursa del circuit català es preveu que torni a ser un duel entre l’anglès de Mercedes i el neerlandès de Red Bull, que han ocupat les dues primeres posicions en els tres grans premis que s’han disputat fins ara, amb dues victòries i un segon lloc per a Lewis Hamilton i un triomf i dues segones places per a Max Verstappen. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat favorable al set vegades campió mundial en els darrers anys, ja que hi ha aconseguit cinc victòries, i les quatre últimes de manera consecutiva. L’anglès pot igualar diumenge els sis triomfs que té Michael Schumacher, que també en va aconseguir quatre de seguits. La victòria no serà fàcil, ja que els Mercedes no estan dominant en l’inici de campanya com havien fet en les anteriors mundials. Guanyen, van al davant, però –excepte en l’última cursa– no mostren la superioritat dels darrers anys.

El retorn d’Alonso

Un dels al·licients del Gran Premi serà el retorn de Fernando Alonso al Circuit de Barcelona-Catalunya, on va aconseguir dues victòries, els anys 2006 i 2013. L’asturià ha tornat a la fórmula 1 aquesta temporada després de dos anys absent, i amb Alpine busca el seu lloc entre els deu millors. Enguany tornarà a haver-hi dos pilots de l’Estat espanyol sobre l’asfalt català. Carlos Sainz s’hi estrenarà amb Ferrari, i en una pista que coneix molt bé intentarà aconseguir un bon resultat. El madrileny té com a millor classificació a Montmeló dues setenes posicions, l’any 2016 amb Toro Rosso i l’any passat amb McLaren.

En aquesta campanya 2021 de la fórmula 1 hi ha quatre pilots a la graella que han estat campions i tots quatre es podran veure al Circuit de Barcelona-Catalunya. Per descomptat, hi haurà l’actual campió, Lewis Hamilton, que té set títols en el seu palmarès (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 i 2020) i està igualat amb l’alemany Michael Schumacher com el pilot que n’ha aconseguit més. L’alemany Sebastian Vettel, que ara pilota un Aston Martin, té quatre títols de campió del món (2010, 2011, 2012 i 2013), mentre que el finlandès Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) va ser campió mundial el 2007. El retorn de Fernando Alonso a la fórmula 1 ha fet pujar la nòmina de campions mundials sobre els traçats dels diferents circuits, ja que va guanyar el títol els anys 2005 i 2006.

Tres debutants

En el pol oposat hi ha tres pilots que debuten en el mundial de fórmula 1 aquesta campanya i que competiran per primer cop en el circuit català amb un fórmula 1. Es tracte del japonès Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) –l’únic dels tres que ha puntuat– i els dos pilots de Haas, el rus Nikita Mazepin i l’alemany Mick Schumacher, fill del mític Michael Schumacher.

AMB SIS TRIOMFS

Schumacher té el rècord de victòries, amb sis, quatre de consecutives

CAMPIONS DEL MÓN

Sobre l’asfalt hi seran presents Hamilton, Vettel, Räikkönen i Alonso
Els horaris
Avui
Entrenaments lliures 1 11.30 h
Entrenaments lliures 2 15 h
Demà
Entrenaments lliures 3 12 h
Qualificació 15 h
Diumenge
Cursa 15 h - El gran premi es podrà veure en obert a Telecinco, i a les plataformes DAZN i Movistar + al canal Vamos.
Classificació general
1r. Lewis Hamilton (Mercedes) 69
2n. Max Verstappen (Red Bull) 61
3r. Lando Norris (McLaren) 37
4t. Valtteri Bottas (Mercedes) 32
5è. Charles Leclerc (Ferrari) 28
6è. Sergio Pérez (Red Bull) 22
7è. Daniel Ricciardo (McLaren) 16
8è. Carlos Sainz (Ferrari) 14
9è. Esteban Ocon (Alpine) 8
10è. Pierre Gasly (Alpha Tauri) 7
11è. Lance Stroll (Aston Martin) 5
12è. Fernando Alonso (Alpine) 5
13è. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) 2

Hi haurà 1.000 abonats

El final de l’estat d’alarma permetrà que 1.000 abonats del Circuit de Barcelona-Catalunya puguin veure en directe des de la tribuna principal el Gran Premi. Davant la flexibilització de les mesures vigents els organitzadors han elaborat un nou protocol d’accés, d’acord amb les mesures previstes pel Procicat per als esdeveniments a l’aire lliure, amb un aforament del 50% i un màxim de 1.000 persones amb un seient preassignat. Fa unes setmanes estava previst que el Gran Premi es disputés sense públic perquè es preveia que el dia 9 continuarien vigents les mesures més restrictives, com ara el confinament comarcal, però els canvis en les mesures a Catalunya i la no renovació de l’estat d’alarma per part del govern de l’Estat han permès la presència d’una petita quantitat d’aficionats al Circuit.

En busca de la posició preferent número 100 de la seva carrera

Lewis Hamilton arribarà a la màgica xifra de 100 posicions preferents en el mundial de fórmula 1 si demà és el millor en la qualificació. L’anglès és el pilot que n’ha aconseguit més en la història, amb 99 des que va debutar a la màxima categoria. Per la seva trajectòria és segur que ho farà aquesta temporada i podria ser al Circuit de Barcelona-Catalunya. Lewis Hamilton va iniciar aquest any 2021 amb 98 posicions preferents, i en la primera qualificació en el GP de Bahrain va ser segon, darrere de Max Verstappen. En la següent cursa al circuit d’Imola l’anglès va arribar a les 99 posicions preferents i en el darrer gran premi disputat a Portugal va estar a punt d’aconseguir el centenar. El seu company a l’equip Mercedes, el finlandès Valtteri Bottas, ho va impedir en ser el més ràpid i el va superar per només 7 mil·lèsimes de segon. Ara Lewis Hamilton torna a tenir una bona oportunitat d’arribar a les 100 posicions preferents. L’any passat ja va ser el més ràpid de la qualificació al Circuit de Barcelona-Catalunya, i en les darreres cinc edicions l’anglès ha fet la pole i ha sortit primer quatre vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)