MotoGP

Miller ho supera tot i obté el segon triomf seguit

Motor. L’australià torna a liderar el segon doblet de Ducati consecutiu. Àlex Márquez acaba sisè i el seu germà Marc cau quan ocupava el primer lloc

Ni una sortida de pista quan va començar a ploure, ni el canvi de moto, ni una penalització amb doble long lap per anar massa ràpid en el pit lane, ni els seus rivals van poder impedir que Jack Miller obtingués la seva segona victòria consecutiva en MotoGP en el GP de França. L’australià, que havia guanyat a Jerez, va tornar a liderar el segon doblet de Ducati consecutiu, i en aquesta ocasió el va secundar el francès Johann Zarco. Fabio Quartararo, que tot just s’acaba d’operar el braç dret, va completar el podi en una bona cursa que li va permetre de recuperar el lideratge de la categoria, i ara té un punt més que l’italià Francesco Bagnaia, l’anterior líder, que va acabar quart.

La cursa es va iniciar en sec i Maverick Viñales la va dominar en les primeres voltes amb Jack Miller i Fabio Quartararo al seu darrere. Quan va començar a ploure l’empordanès va desaparèixer de les primeres posicions –va acabar desè– i va aparèixer Marc Márquez. Quan tots els pilots van entrar a canviar de moto per tenir pneumàtics de pluja, el més ràpid va ser el cerverí i va tornar a pista en la primera posició. Dues voltes després, però, va caure. Marc Márquez va tornar a la pista en la divuitena posició, va començar la remuntada i va ser el que va marcar els temps més ràpids fins que a deu voltes del final va tornar a anar per terra i va abandonar. El pilot català que es va adaptar millor a la pluja i les males condicions va ser Àlex Márquez, que des de la dinovena plaça va arribar a la quarta, per acabar sisè. Pol Espargaró va ser el vuitè.

El debutant Raúl Fernández va aconseguir la seva segona victòria en cinc curses en Moto2, després de dominar des de les primeres voltes. Es va situar segon de la general a només un punt del seu company d’equip, l’australià Remy Gardner, que va ser segon. Xavi Vierge no va estar afortunat i en la tercera volta, quan anava setè, l’anglès Sam Lowes el va fer caure quan intentava un avançament per l’interior. Albert Arenas va sortit endarrerit, però va lluitar pels punts i va ser quinzè. En MotoE el rubinenc Jordi Torres va finalitzar cinquè en una cursa molt ajustada en la qual va arribar a només sis dècimes del guanyador, el brasiler Eric Granado.

Primer triomf de GasGas

Sergio Garcia va portar la marca gironina GasGas a la seva primera victòria en el mundial. El castellonenc va guanyar una cursa de supervivència en Moto3 i es va situar segon en el mundial. Sobre un circuit molt mullat i que es va anar assecant a mesura que van anar passant les voltes, Sergio Garcia va dominar des de l’inici i va guanyar clarament. Xavier Artigas va fer una gran remuntada i de la 27a posició de la graella va pujar fins a la setena plaça final. El pilot de Sant Andreu de la Barca va fer una gran cursa i també es va aprofitar de la desena de caigudes que hi va haver per culpa del terra mullat i molt relliscós. Una de les caigudes va ser la de Jeremy Alcoba en les primeres voltes. El tortosí va tornar a pista, va passar pel box i va continuar en cursa per acabar el 22è.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)