MotoGP

Viñales vola a Assen, obté la posició preferent i estableix el rècord de circuit

Maverick Viñales (Yamaha) ha constatat avui el domini apuntat ahir i ha signat la posició preferent al circuit d’Assen en el Gram Premi dels Països amb un temps estratosfèric d’1:31.814 que estableix un nou rècord del circuit. En un pugna frenètica en què les Yamaha han arrodonit una exhibició, el català ha evitat que el seu company d’equip Fabio Quartararo (Yamaha) –1:31.855–obtingués la sisena pole en nou curses. El rosinc, que el cap de setmana passat va sortir penúltim a Sachsenring, ha passat de l’ofuscació i les declaracions explícites posant el crit al cel pel tracte discriminatori que rebia del seu equip, a un cap de setmana de somni. Des de Silverstone 2018 no dominava totes les sessions i no celebrava una posició preferent des del Gran Premi de l’Emilia Romagna del 2020. El tercer millor temps l’ha aconseguit l’italià Fancesco Bagnaia (Ducati) amb 1:32.116. Àlex Rins (Suzuki) ha estat setè a 0.783 i Aleix Espargaró (Aprilia) ha fet el novè millor temps a 0.852.

Marc Márquez (Honda), que el cap de setmana passat va guanyar a Alemanya, no va accedir a la Q2 i va caure, altre cop sense conseqüències aparents, per segon cop en el cap de setmana en l’últim minut de la Q1. El francès Johann Zarco (Ducati), segon del mundial i poleman el cap de setmana passat, ha entrat a la Q2 amb el millor temps en el darrer gir i ha acabat cinquè. També s’hi ha escolat Francesco Bagnaia (Ducati), que ha aprofitat l’embranzida. En els entrenaments matinals FP3, Viñales ja havia estat el més ràpid constatant el domini de les Yamaha.

En Moto2, Raúl Fernández (Kalex) va aconseguir la seva quarta pole de la temporada amb 1:36.356. Albert Arenas (Boscoscuro) sortirà setzè després de patir una caiguda sense conseqüències en la Q2. L’altre català de la categoria, Xavi Vierge (Kalex) no va accedir a la Q2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)