Fórmula 1

Hamilton, fins al 2023

Fórmula 1. L’anglès renova per Mercedes, i és quart en la qualificació del GP d’Àustria. Verstappen fa la ‘pole’ al davant del sorprenent Norris

Lewis Hamilton i Mercedes continuaran junts dues temporades més després de la renovació del seu contracte que es va fer públic abans de la qualificació del GP d’Àustria. El set vegades campió mundial continuarà amb la marca alemanya fins al 2023. Aquest és el segon contracte que el pilot anglès signa amb Mercedes en sis mesos, ja que poc abans d’iniciar la pretemporada va renovar per només l’any actual. Ara les dues parts han arribat a un acord més ampli i de futur.

Quarta posició preferent

El protagonisme sobre l’asfalt en aquesta jornada del GP d’Àustria va ser per a Max Verstappen, que va fer la posició preferent, la quarta de la temporada i la tercera de manera consecutiva. El neerlandès de Red Bull es va trobar en aquesta qualificació un rival inesperat en l’anglès Lando Norris, que va situar el seu McLaren a només 48 mil·lèsimes del líder del mundial, 1:03.720 per 1:03.768. Aquesta serà la millor posició de sortida de la seva carrera en F1 de l’anglès. En el darrer instant de la Q3 Sergio Pérez es va situar tercer i va deixar Lewis Hamilton en la quarta posició a gairebé tres dècimes (0.294) del millor registre del seu gran rival en la lluita pel mundial.

En la Q2 van quedar eliminats els dos Ferrari de Carlos Sainz, onzè, i Charles Leclerc, dotzè. Van sortir amb pneumàtics mitjans per estratègia de cursa i no haver de sortir amb tous en la cursa i no van entrar en la Q3. El madrileny es va quedar a només sis mil·lèsimes de George Russell que per primera vegada va situar el seu Williams entre els deu millors que lluiten per sortir primer, i ho va fer amb pneumàtics mitjans. Fernando Alonso sortirà catorzè després que en el seu últim i bon intent de volta ràpida va ser molestat per Vettel en l’últim revolt.

La qualificació
1r M. Verstappen (Red Bull) 1:03.720
2n L. Norris (McLaren) a 0.048
3r S. Pérez (Red Bull) a 0.270
4t L. Hamilton (Mercedes) a 0.294
5è V. Bottas (Mercedes) a 0.329
6è P. Gasly (Alpha Tauri) a 0.387
7è Y. Tsunoda (Alpha Tauri) a 0.553
8è S. Vettel (Aston Martin) a 0.850
9è G. Russell (Williams) a 0.871
10è L. Stroll (Aston Martin) a 0.898
11è C. Sainz (Ferrari) 1:04.559
14è F. Alonso (Alpine) 1:04.856
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)