Fórmula 1

Sanció, remuntada i triomf

Fórmula 1. Hamilton guanya per vuitena vegada el GP de la Gran Bretanya en una cursa on provoca l’accident de Verstappen en la primera volta i es penalitzat amb deu segons

Va complir la sanció de deu segons, va protagonitzar una bona remuntada i va aconseguir una gran victòria davant la seva afició. Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar per vuitena vegada el GP de la Gran Bretanya en una cursa espectacular en el circuit de Silverstone, que es va omplir completament d’aficionats. L’anglès va provocar l’accident de Max Verstappen en la primera volta després d’una sortida en que cap dels dos va afluixar ni un centímetre. El neerlandès va destrossar el seu Red Bull i va haver d’abandonar. Tot i que va sortir pel seu propi peu, va anar al centre mèdic del circuit i després a l’hospital perquè estava marejat i li volien fer més proves. Amb aquesta victòria i l’abandonament del líder del mundial, Lewis Hamilton va retallar 25 punts a Max Verstappen i ara està a només vuit punts. La segona posició va ser per Charles Leclerc (Ferrari) que es va situar primer després de l’accident i s’hi va mantenir en la segona sortida després de que hi hagués la bandera vermella. El monegasc no va poder resistir l’empenta de Lewis Hamilton en el tram final de la cursa, que el va superar a només dues voltes del final.

La sortida va ser espectacular amb Lewis Hamilton intentant passant a Max Verstappen, que tenia la posició preferent després d’haver guanyat la cursa esprint de dissabte. L’anglès ho va intentar diverses vegades i es va posar primer un parell de cops. Els dos van arribar a la corba 9 de la primera volta molt igualats, i la roda de darrera dreta del neerlandès i la del davant esquerra de l’anglès van topar quan anaven a uns 300 km/h. Max Verstappen va sortir de pista i va xocat contra les proteccions en un espectacular accident, es va mostrar la bandera vermella i el Gran Premi va estar aturar uns quaranta minuts. Els comissaris van determinar que la culpa de l’accident va ser de l’anglès i el van sancionar amb deu segons a complir quan fes la primera aturada per canviar pneumàtics.

En la represa de la cursa Charles Leclerc va mantenir el primer lloc davant d’un Lewis Hamilton que no va ser tant intens en les primeres corbes. El monegasc de Ferrari va mantenir a ratlla al campió mundial tot i uns problemes de rendiment del motor. En la volta 28 Lewis Hamilton va canviar els neumàtics, va complir la sanció i va tornar a pista en la cinquena posició i a 35 segons del líder que es van quedar en 13 quan Charles Leclerc va fer la seva aturada. El campió mundial va remuntar i a dues voltes del final es va situar primer.

El madrileny Carlos Sainz (Ferrari) va fer una bona primera part de la cursa, però va fer una mala aturada a box. Tot i que es va recuperar una mica va acabar en la sisena posició. L’asturià Fernando Alonso i el seu Alpine van sorprendre a l’inici i després van saber aguantar als rivals i va finalitzar en una meritòria setena plaça.

GP de la Gran Bretanya
1r. L. Hamilton (Mercedes) 1h58.23.284
2n. C. Leclerc (Ferrari) a 3.871
3r. V. Bottas (Mercedes) a 11.125
4t. L. Norris (McLaren) a 28.573
5è. D. Ricciardo (McLaren) a 42.624
6è. C. Sainz (Ferrari) a 43.454
7è. F. Alonso (Alpine) a 1:12.093
8è. L. Stroll (Aston Martín) a 1:14.289
9è. E. Ocon (Alpine) a 1:16.162
10è. Y. Tsunoda (A. Tauri) a 1:22.065
11è. P. Gasly (Alpha Tauri) a 1:25.327
12è. G. Russell (Williams) a 1 volta
13è. A. Giovinazzi (A. Romeo) a 1 volta
14è. N. Latifi (Williams) a 1 volta
15è. K. RäiKönen (A. Romeo) a 1 volta
16è. S. Pérez (Red Bull) a 1 volta
17è. N. Mazepin (Haas) a 1 volta
18è. M. Schumacher (Haas) a 1 volta
ret. S. Vettel (Aston Martín) 40 voltes
ret. M. Verstappen (Red Bull) 0 voltes
Campionat de pilots
1r. M. Verstappen (Red Bull) 185
2n. L. Hamilton (Mercedes) 177
3r. L. Norris (McLaren) 113
4t. V. Bottas (Mercedes) 108
5è. S. Pérez (Red Bull) 104
6è. C. Leclerc (Ferrari) 80
7è. C. Sainz (Ferrari) 68
8è. D. Ricciardo (McLaren) 50
9è. P. Gasly (Alpha Tauri) 39
10è. S. Vettel (Aston Martín) 30
11è. F. Alonso (Alpine) 26
12è. L. Stroll (Aston Martín) 18
13è. E. Ocon (Alpine) 14
14è. Y. Tsunoda (A. Tauri) 10
15è. K. RäiKönen (A. Romeo) 1
Campionat de constructors
1r. Red Bull 289
2n. Mercedes 285
3r. McLaren 163
4t. Ferrari 148
5è. Alpha Tauri 49
Crec que Lewis ha jutjat malament i ha sigut penalitzat per això, però la sanció ha sigut insignificant perquè l’impacte ha estat impressionant
Christian Horner
Cap de l’equip red bull
Ha sigut una cursa increïble, he donat el 200% però no ha estat suficient en les darreres voltes. M’ha faltat ritme al final
Charles Leclerc
Max ha sigut agressiu i jo estava al seu costat. Estigui o no d’acord amb la sanció, encaixo el cop i continuo endavant
Ha sigut una cursa tant difícil. Estic agraït als aficionats i orgullós de tots el treball que ha fet l’equip
Lewis Hamilton
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)