MotoGP

Rossi es retira després de 26 anys en l’elit

Motor. ‘Il Dottore’, de 42 anys i amb nou títols mundials, baixarà de la moto al final de la temporada

“He decidit parar a final d’aquesta temporada. Malauradament serà l’ultima segona part de temporada que disputaré com a pilot de MotoGP.” Valentino Rossi va anunciar així la seva retirada de la competició en una roda de premsa en el circuit Red Bull Ring, on el mundial torna a la competició després de l’aturada de l’estiu. El pilot italià, de 42 anys, va dir a l’inici de la temporada que després de l’aturada estiuenca aclariria el seu futur i ho ha fet.

“És trist dir que l’any vinent ja no estaré competint amb la moto. La meva vida canviarà, fa 30 anys que corro en moto. Ha sigut fantàstic i ho he gaudit moltíssim, un llarg recorregut de 26 anys en el mundial, i he viscut moments inoblidables”, va explicar el nou vegades campió del món. Il Dottore, com és conegut, va afirmar que la retirada és el que havia de fer en aquest moment: “He tingut una carrera molt llarga i afortunadament he guanyat moltes curses. Ha resultat difícil prendre la decisió. Al final el que marca la decisió són els resultats i crec que és el camí correcte.” Respecte als seus sentiments per aquesta retirada de la competició, va comentar: “Ara em sento bé i en calma. No estic feliç, però crec que és el moment adequat.”

Valentino Rossi va reconèixer que hi havia la possibilitat de continuar competint en l’equip que ha muntat per a la temporada vinent de MotoGP, i que tindrà motos Ducati, al costat del seu germà Luca Marini, però per diverses raons va decidir que no. Sí que va parlar una mica del seu futur i va explicar que continuarà competint en cotxes: “Per ara no hi ha res decidit, està en procés. Canviaré les motos pels cotxes, no al mateix nivell, però tota la vida em sentiré pilot i seguiré competint.”

Els millors moments

Valentino Rossi també va enumerar els tres moments inoblidables que són tres campionats. El primer títol mundial de 500 cc de l’any 2001, el del 2004 que va ser el primer títol amb Yamaha, i el del 2008 perquè “era vell i estava acabat” després de dos anys sense guanyar venint de cinc títols consecutius. En la part oposada va dir: “Em sento una mica trist per no haver aconseguit el desè títol, perquè me’l mereixia i tenia el nivell i la velocitat. Vaig perdre dues vegades en l’última cursa.” Finalment va recordar de la seva trajectòria: “Sempre ho he donat tot i m’he entregat per estar en els primers llocs.”

EL PROTAGONISTA

He decidit parar a final d’aquesta temporada. Malauradament serà l’última segona part de la temporada que disputaré com a pilot de MotoGP
He tingut una carrera molt llarga i afortunadament he guanyat moltes curses
Ara em sento bé i en calma. No estic feliç, però crec que és el moment adequat
Valentino Rossi

Un total de 115 victòries del mític número 46

La llarga carrera esportiva de Valentino Rossi de 26 anys en el mundial i 22 en la màxima categoria, li ha proporcionat un palmarès impressionant. El més destacat són els seus 9 títols mundials, però també inclou 115 victòries, 235 podis, 65 posicions preferents i 96 voltes ràpides en les seves 26 temporades a l’elit. El pilot italià conegut com Il Dottore ha guanyat, com a mínim, un campionat del món en cada una de les categories en què ha competit: un de 125 cc (1997), un de 250 cc (1999), un de 500 cc (2001) i sis de MotoGP (2002, 2003, 2004, 2005, 2008 i 2009). Va debutar en el mundial l’any 1996 amb una Aprilia de 125 cc, i ja va guanyar una cursa aquell any. Valentino Rossi i el seu número 46, que s’ha arribat a convertir en mític i en tota una icona, van arribar a la màxima categoria –llavors 500 cc–, l’any 2000 amb una Honda. L’any 2004 va anar a Yamaha i els anys 2011 i 2012 va estar a Ducati. L’any 2013 va tornar a Yamaha, on ha estat fins ara, tot i que en aquest 2021 ha pilotat per l’equip satèl·lit Petronas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)