MotoGP

Viñales pilotarà una Aprilia el 2022

Motor. La marca italiana ho ha confirmat i el rosinc compartirà equip amb Aleix Espargaró

Maverick Viñales correrà amb una Aprilia el mundial de MotoGP de l’any 2022. La marca italiana ha confirmat el seu fitxatge per una temporada i que serà el company d’equip d’Aleix Espargaró. El pilot empordanès, de 26 anys, va debutar amb una Aprilia en el mundial de motociclisme l’any 2011 en la categoria de 125 cc. Va aconseguir quatre victòries i cinc podis més, i va ser el millor debutant de la temporada. Aleix Espargaró i Maverick Viñales tornaran a compartir equip, tal com van fer els anys 2015 i 2016 quan estaven en l’equip de MotoGP de Suzuki.

Massimo Rivola, el CEO de l’equip d’Aprilia Racing va manifestar: “Estem molt contents d’anunciar que hem fitxat Maverick Viñales, un pilot de molt alt nivell i un dels talents més purs de la categoria reina.” També va explicar que arriba un campió del món (en Moto3 l’any 2013) i un pilot que ha confirmat tot el seu talent en MotoGP, en un moment en què la marca fa grans canvis i passa a ser equip de fàbrica. Massimo Rivola va comentar respecte a la incorporació del rosinc: “És un honor poder posar a disposició de Viñales totes les nostres millors habilitats, juntament amb el nostre entusiasme i la nostra passió. Estic segur que, com l’Aleix, abraçarà aquest projecte de gran potencial.”

Abans de l’aturada estiuenca del mundial, Maverick Viñales i Yamaha van anunciar que no continuarien junts la propera campanya, tot i que el pilot tenia un any més de contracte. Durant l’estiu es va especular sobre el futur de l’empordanès i tot indicava que aniria a Aprilia, fet que ara s’ha confirmat.

La incorporació de Maverick Viñales a la marca italiana arriba després de la sanció que Yamaha li va aplicar en el darrer gran premi d’Àustria, en què no el va deixar córrer. El motiu va ser que el pilot va maltractar la moto en l’anterior cursa del GP d’Estíria. Maverick Viñales es va disculpar amb Yamaha per la seva actitud, i ara s’ha de veure si el rosinc podrà competir en els grans premis que falten per acabar la temporada amb la marca japonesa.

LA PRIMERA MARCA

Maverick Viñales va debutar en el mundial de 125 cc l’any 2011 amb una Aprilia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)