Trial

Pilots de llegenda

Motor. Toni Bou segella el 15è títol mundial de trial, 29è amb els 14 ‘indoor’, i Laia Sanz certifica el 14è i completa amb èxit la seva tornada a l’especialitat després de vuit anys d’absència

Toni Bou (Repsol Honda) i Laia Sanz (Gas Gas) van rubricar en el Gran Premi de Portugal el títol del mundial de trial en una altra jornada per emmarcar en el motociclisme català. Els números del pierenc i de la corberenca són senzillament espectaculars, propis de dos pilots de llegenda. Amb la victòria segellada a Gouveia, el de Repsol Honda s’enfila fins als 15 títols mundials, que se sumen als 14 en la modalitat indoor. La de Gas Gas, absent durant vuit temporades en aquest campionat, torna a la seva especialitat original per la porta gran i recupera el tron que havia deixat el 2013 per certificar la seva 14a corona mundial. Sanz, més enllà dels seus èxits en el Dakar, també acumula sis títols mundials en enduro i encara aspira al setè.

Tant Bou com Sanz van rubricar els títols amb la victòria en l’última prova puntuable. El de Piera en tenia prou amb un punt, però va voler arrodonir el campionat amb el setè triomf de la temporada. Bou va penalitzar 20 punts, 4 menys que el pilot d’Ulldecona Adam Raga (Trrs), l’únic que el podia privar de la corona mundial. Al final ha sumat 172 punts, per 150 del seu gran rival. Bou dona un valor especial a aquest campionat, tenint en compte que un mes abans de començar va ser operat del peroné de la cama esquerra. “Arribarà un dia que no podré guanyar, però no volia perdre el campionat d’aquesta manera, per culpa d’una lesió. L’hem lluitat al cent per cent i hem anat agafant la forma a mesura que avançava el campionat”, va sentenciar.

Al seu torn, Sanz arribava a Gouveia en segon lloc, darrere de la britànica Emma Bristow (Sherco), però depenia d’ella mateixa per recuperar el tron i assegurar-se el títol. La catalana va completar un recorregut gairebé perfecte (6 punts) i no va donar cap possibilitat a la britànica (14), que es va haver de conformar amb el tercer lloc, superada també per la terrassenca Berta Abellan (11), pilotant una Vertigo. En el campionat, Sanz ha sumat 111 punts; Bristow, la defensora del títol i dominadora de l’especialitat (sis corones) en absència de la catalana, 107, i Abellan, 94. La de Corbera es va mostrar pletòrica després de la victòria. “Estic molt contenta d’aconseguir el catorzè títol després de vuit anys d’absència. Crec que aquest és el més merescut per tot el que he patit l’últim any. He sabut lluitar i treure forces d’on no en tenia. Era un dia amb molta pressió, però he sabut gestionar-ho molt bé”, va escriure a través de les xarxes. Va agrair la confiança de Gas Gas, l’ajuda de Dani Oliveras, i va dedicar el triomf al seu tiet Santi, mort la setmana passada.

ELS PROTAGONISTES

Aquest campionat era especial, perquè se’m va complicar per culpa de la lesió un mes abans de començar
Toni Bou
Crec que aquest és el títol més merescut per tot el que he patit. He sabut lluitar i treure forces d’on no en tenia
Laia Sanz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)