Dakar

Laia Sanz competirà el pròxim Dakar en quatre rodes

La pilot de Corbera de Llobregat confirma que no correrà en motos i és a l’espera de concretar el seu nou projecte en el principal raid del món

La pilot de Corbera de Llobregat Laia Sanz (1985), catorze vegades campiona del món en trial i cinc més en enduro, ha anunciat avui que dona per tancada la seva etapa al Dakar en motos, després d’onze participacions i un novè lloc com a millor resultat (2015) i que en la pròxima edició farà el salt a les quatre rodes. “Aquest any no aniré en moto. És una decisió presa. Ha estat difícil perquè m’agrada molt anar en moto i segur que ho trobaré a faltar al principi, però ja en portava onze i crec que era el moment de fer el canvi”, ha assegurat. Sanz ha argumentat el motiu del canvi: “Suposo que s’han ajuntat molts factors. El fet de començar a competir en el campionat Extreme-E i que s’anava acabant el cicle. Els dos últims Dakars no els havia pogut preparar com tocava i no els he gaudit tant com els altres. Llavors hi ha el tema del risc i crec que és el moment perfecte per fer el canvi. Ja ho havia fet tot i no m’acabava de compensar.”

Tot i el salt a les quatre rodes, la pilot catalana no ha pogut aclarir encara amb quina marca i amb quin tipus de vehicle competirà en el pròxim Dakar: “Encara no ho puc confirmar. Espero donar notícies aviat. Tinc ganes d’aprendre perquè passaré de ser una veterana de les dues rodes a una júnior de les quatre. És un canvi gran i m’il·lusiona molt.”

Tot i tancar el cicle del Dakar en dues rodes, Sanz deixa la porta oberta a continuar el mundial de trial o el d’enduro l’any vinent, si els calendaris acaben de quadrar. De fet, la catalana encara té pendent el final del mundial d’enduro d’aquest curs, en què ocupa el lideratge i en el GP de França podria segellar el seu sisè títol de l’especialitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)