Ral·lis

Pons i Solà, els pioners

Nil Solans serà el tercer pilot català a pilotar un WRC en el Ral·li Catalunya-Costa Daurada en el campionat del món. Abans ho van fer Dani Solà i Xevi Pons en les estructures dels equips oficials de Mitsubishi i Ford i Citroën i Subaru respectivament.

Pons ha estat l’últim pilot a quedar-se a les portes del podi. Amb un Citroën Xsara WRC –el mateix que Sebastien Loeb– va quedar quart en l’edició del 2005, el millor resultat d’un pilot català en l’era moderna del ral·li. El 2006 també amb un Citroën es va retirar i el 2007 amb un Subaru Impreza WRC va ser novè. La millor actuació de Dani Solà amb un WRC va tenir lloc el 2006. Amb Xavier Amigó de copilot va ser sisè amb un Mitsubishi Lancer WRC. El 2005 amb un Ford Focus WRC 03 es va retirar.

En la història de la prova dins del campionat del món i abans de l’etapa dels WRC, encara com a ral·li Catalunya-Costa Brava també és molt recordada l’actuació de Mia Bardolet el 1991. L’osonenc, amb un Ford Sierra Cosworth, es va doctorar internacionalment amb un quart lloc al davant dels Lancia Delta oficials d’Andrea Aghini i Jorge Recalde.

Una altra història és la de Marc Martí, copilot de Solans, que va pujar al podi el 2004 amb Carlos Sainz (3r) i va encadenar quatre segons llocs al costat de Dani Sordo, del 2006 al 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)