Fórmula 1

Verstappen venç Hamilton a Austin i augmenta l’avantatge al capdavant del mundial

Max Verstappen (Red Bull) ha aguantat l’embranzida de Lewis Hamilton (Mercedes) en un final frenètic després d’haver perdut el lideratge de la cursa en un primer revolt magistral de l’anglès i ha guanyat el Gran Premi dels EUA al circuit de les Amèriques d’Austin (Texas), la dissetena cursa de les 22 del mundial de Fórmula 1. El neerlandès augmenta a dotze punts l’avantatge al capdavant del campionat i suma el vuitè triomf del curs gràcies a la seva estratègia i capacitat en la conducció, sense errors i conjugant la velocitat amb la conservació dels pneumàtics quan Hamilton, que els havia canviat sis voltes més tard, l’ha atacat de valent en el darrer tram de cursa –s’ha situat a 0,8 segons en la penúltima volta–aprofitant la seva major adherència. El podi l’ha completat Sergio Pérez (Red Bull).

Hamilton li ha pres el pa del cistell al seu principal rival en el mític primer gir del circuit, una maniobra perfecta que ha obligat el llavors líder del mundial a gestionar el primer revolt fora de limits. El neerlandès ha sortit dubitatiu i l’anglès ha fet una demostració de perícia tancant-li el pas per l’interior amb determinació davant la mirada atenta dels milers d’aficionats congregats a les tribunes. El mexicà Sergio Pérez (Red Bull) ha conservat el tercer lloc. Verstappen ha canviat els pneumàtics en l’onzena volta i Hamilton, en la 13a i ha reingressat a l’asfalt a sis segons de Verstappen en el context d’una cursa a dues aturades. L’anglès ha anat retallant la diferència.En la volta 26a ja era a tan sols tres segons. El neerlandès ha fet el segon canvi de gomes en la volta 31a i Hamilton s’ha ressituat líder amb un marge de disset segons, esperant la segona entrada al garatge i garantint-se un final de cursa amb pneumàtics molt millor conservats que el seu rival. Hamilton ha entrat en la 37a volta –2,4 segons–i ha reingressat a la pista a set segons de Verstappen amb tot un món per davant i molts possibilitats de vèncer. Ha fet tres primeres voltes contemporitzant per no sobreescalfar els pneumàtics i després ha canviat el ritme i s’ha acostat al cap de cursa vertiginosament. El vigent campió s’ha acostat a menys d’un segon, però la sang freda de Verstappen i una darrera volta molt bona li han permès certificar el triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)