MotoGP

Monòleg de Bagnaia

Motor. L’italià signa el tercer triomf en MotoGP en el GP de l’Algarve; el campió mundial, Quartararo, cau, i Àlex Márquez és quart en una cursa que acaba amb bandera vermella

La tercera victòria de Francesco Bagnaia en MotoGP va arribar de manera clara en el GP de l’Algarve, en què pràcticament no va tenir oposició. L’italià va sortir des de la posició preferent; en el primer revolt ocupava el primer lloc i es va mantenir així fins a creuar la línia de meta. La cursa es va donar per finalitzada quan faltaven dues voltes per al final, perquè es va mostrar una bandera vermella per la caiguda del valencià Iker Lecuona, que va escombrar el portuguès Miguel Oliveira. L’accident va ser aparatós, però cap dels dos pilots es va lesionar.

El mallorquí Joan Mir va ser segon, mentre que el cerverí Àlex Márquez va fer una gran cursa, va lluitar pel podi i durant moltes voltes va anar tercer. Al final va ocupar la quarta posició, a molt poques centèsimes de Jack Miller, que va completar el podi. Amb el primer i el tercer lloc dels dos pilots de Ducati, la marca italiana va guanyar el títol mundial de constructors.

El flamant campió mundial, Fabio Quartararo, no va poder celebrar el títol que havia guanyat en l’últim gran premi amb una bona cursa. El francès mai va estar entre els primers i va caure cinc voltes abans del final, quan anava setè. Per primera vegada aquesta temporada, Fabio Quartararo va quedar sense puntuar. Pol Espargaró va ser sisè i Àlex Rins va ocupar la vuitena posició.

Gardner, gairebé campió

Remy Gardner va deixar pràcticament enllestit el títol de campió mundial de Moto2 amb una victòria, i només acabant en la tretzena posició en l’últim gran premi de la temporada, el GP del País Valencià de diumenge vinent, guanyarà el títol. L’australià podia ser campió a Portugal si guanyava i si el seu únic rival, i company d’equip, Raúl Fernández, acabava tercer o pitjor. El madrileny va ser segon i el títol haurà d’esperar. Remy Gardner té 23 punts d’avantatge quan en queden 25 en joc.

Raúl Fernández va intentar escapar-se en les primeres voltes i es va distanciar per més d’un segon, però Remy Gardner, que va arribar a anar tercer, va fer una segona part de cursa molt millor i a mitja prova es va situar al davant. A poc a poc, l’australià es va anar distanciant del madrileny i va signar la seva cinquena victòria de la temporada.

Els dos pilots catalans de la categoria van caure i no van finalitzar la prova. El gironí Albert Arenas va protagonitzar una forta caiguda en la segona volta i va haver de passar pel centre mèdic, però no se li va apreciar cap lesió greu. El pilot de Castellbisbal, Xavi Vierge, va anar per terra deu voltes abans del final, quan anava vuitè.

Acosta guanya el mundial de Moto3

Pedro Acosta va guanyar el títol mundial de Moto3 en imposar-se en la cursa del GP de l’Algarve. El jove pilot de Mazarrón (Múrcia), de només 17 anys, va mantenir una dura lluita per la victòria amb el seu únic rival pel títol, l’italià Dennis Foggia, que no va acabar perquè Darryn Binder el va fer caure en l’última volta, quan era segon darrere del murcià. La victòria de Pedro Acosta li donava el títol de campió fes el que fes Dennis Foggia, quan falta un gran premi per finalitzar el mundial. Els dos pilots van mantenir una interessant lluita durant tota la cursa, amb canvis de posicions i emoció fins a la darrera volta.

El tortosí Jeremy Alcoba va remuntar des de la catorzena posició i va acabar quart, mentre que el pilot de Sant Andreu de la Barca, Xavier Artigas, va intentar ajudar el seu company d’equip Dennis Foggia en les primeres voltes i va estar entre els quatre primers al davant de Pedro Acosta, però va perdre posicions i va ser vuitè. Els dos pilots catalans van millorar un lloc respecte a la seva entrada a meta per la desqualificació de Darryn Binder, que havia fet caure Dennis Foggia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)