Dakar

Piña-Giralt s’estrenaran en el Dakar Clàssic

Pilotaran un Toyota HDJ80 en una categoria que creix com l’escuma i que ha passat de 24 inscrits a més de 140

Xavier Piña i Sergi Giralt disputaran la pròxima edició del Dakar Clàssic a bord d’un Toyota HDJ80 amb l’aspiració d’acabar la cursa i fer-ho com més amunt millor en la classificació. Participaran en la categoria de mitjana de regularitat baixa, i ho faran amb un vehicle procedent de l’especialista Tot Curses (Josep Lluís Leon), que ja havia disputat la prova fa tres dècades.

El gironí Xavier Piña és un pilot amateur i col·leccionista de vehicles de competició conegut des de fa molts anys pels seus espectaculars i valuosos vehicles. El sabadellenc Sergi Giralt és un dels millors copilots catalans de regularitat –que equival a dir dels millors d’Europa, de fet va ser campió d’Europa de regularitat FIA Trophy 2018–, guanyador d’un munt de ral·lis i títols. En el Dakar, però, serà el debut de tots dos. De fet, l’edició 2022 del Dakar Clàssic serà tot just la segona, si bé es tracta d’una fórmula d’èxit garantit perquè permet disputar la mítica prova off road amb unes exigències no tan grans. La prova és que dels 24 equips participants el passat gener s’ha passat a més de 140 inscrits.

Tot i la condició de debutants, Piña i Giralt arribaran a l’Aràbia Saudita amb els deures fets, tant a nivell de preparació tècnica com personal. Amb el mateix cotxe del Dakar, ja han participat en el Classic Festival del Navarra i l’Off Road Clàssic Alt Empordà. Per a les dunes, l’equip té previst unes jornades de test al Marroc el mes vinent.

PGdakarclassic acaba de fer la presentació de l’equip a les seves instal·lacions de Vilablareix en un acte conduït per la comunicadora Eli Carnicé. A l’acte, a més de veure de prop el cotxe de competició i el seu camió d’assistència, s’ha pogut gaudir de les experiències de Salvador Servià, Rafa Tibau, Dani Oliveras, Gabi Moiset i Ramon Dalmau, cinc dakarians que sumen més de 70 participacions entre tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)