MotoGP

Final de 10 de Valentino

MotoGP. El llegendari i mític Rossi s’acomiada en el GP del País Valencià després de 26 temporades i 9 títols mundials. Bagnaia guanya en MotoGP i lidera un triplet històric de Ducati

L’espectacle, l’emoció i el reconeixement dels aficionats que ha donat i ha rebut Valentino Rossi al llarg de la seva trajectòria també es van posar de manifest en l’última cursa que va disputar. El comiat del llegendari i mític pilot italià en el GP del País Valencià va ser un final de 10, totalment d’acord amb el personatge. Vale no va voler ser menys i va finalitzar la seva darrera cursa en la desena posició. D’aquesta manera Valentino Rossi, de 42 anys, va posar punt final a 26 temporades en actiu, en les quals ha aconseguit 9 títols mundials, i també 6 subcampionats. El pilot italià va disputar la seva cursa 432, en les quals ha aconseguit 115 victòries –89 en la màxima categoria–, i 235 podis, 199 en les categories reines de 500 cc i MotoGP.

La jornada va estar plegada d’homenatges i reconeixements a l’italià. Va ser el gran protagonista abans de la sortida, i durant la cursa es van poder veure unes grades plenes d’aficionats i tenyides de color groc i del número 46. Després de passar la bandera de quadres en la desena posició, igualant el seu segon millor resultat de la temporada, va començar la festa al circuit de Xest, i en especial al seu box de Yamaha.

Domini Ducati

La victòria en l’última cursa de la temporada va ser per al subcampió mundial Francesco Bagnaia. L’italià va encapçalar el primer triplet de Ducati de la història, ja que el madrileny Jorge Martín va acabar segon i l’australià Jack Miller, tercer. Amb aquest resultat, l’equip Ducati Lenova, de Bagnaia i Miller, va guanyar el títol mundial per equips, i Jorge Martín, el de millor debutant. Aquest GP del País Valencià no va ser propici per als catalans, i el més ben classificat va ser Aleix Espargaró en el novè lloc, mentre que Àlex Márquez va acabar tretzè i Maverick Viñales no va puntuar, ja que va ser el setzè. Àlex Rins va caure quan anava tercer i Pol Espargaró no va disputar la cursa per la caiguda en els entrenaments de dissabte.

EL PROTAGONISTA

Ha estat bonic veure tots els pilots aquí. Després, al box volia fer una mica de soroll i de festa, com si hagués guanyat una cursa o un mundial
El que més em satisfeia era ser pilot de MotoGP fins al final. Haver fet un bon resultat dona molt més gust, podré dir que en l’última cursa vaig estar entre els deu primers