Més motor

El circuit Barcelona-Catalunya renova els contractes de Fórmula 1 i MotoGP fins el 2026

En motos es faran tres curses en els propers cinc anys

Els grans premis dels mundials de Fórmula 1 i de MotoGP es continuaran fent en el circuit Barcelona-Catalunya fins l’any 2026. El circuit a renovat els contractes amb els responsables dels dos campionats i hi hauran curses de monoplaces en els propers cinc anys, mentre que en motos s’en faran tres en les properes cinc temporades. Els acords s’han confirmat després que el Govern de la Generalitat autoritzés la signatura dels dos contractes.

El nou contracte de la Fórmula 1 preveu la celebració del GP d’Espanya dins del calendari de Formula 1 per un període de 5 anys. Roger Torrent, conseller del Departament d’Empresa i Treball i president del Circuit de Barcelona-Catalunya ha manifestat: “Celebrem la renovació d’aquest contracte, que inclou una clàusula de compromís mutu per ajudar-nos a convertir el circuit de Barcelona-Catalunya en model i referència mundial de sostenibilitat aplicada a aquest tipus d’instal·lacions. Volem que el Circuit esdevingui un exponent de la transformació verda i de l’adaptació d’infraestructures al que ens exigeix l’emergència climàtica“. Stefano Domenicali, president i CEO de la Formula 1 ha comentat de l’acord: “Vull agrair al promotor i a les autoritats el seu entusiasme i compromís per mantenir la Formula 1 a Barcelona, amb millores que es faran a la pista i a les instal·lacions, i així continuar la nostra llarga historia junts. Els equips i els pilots sempre estan il·lusionats per córrer al circuit i visitar Barcelona”.

El contracte signat per Dorna Sports pel GP de Catalunya de MotoGP amb el seu CEO Carmelo Ezpeleta, assegura la celebració d’un mínim de tres grans premis durant cinc anys. La prova del 2022 és segura, i a partir de llavors podria alternar-se amb altres circuits de la península fins al 2026, sempre un mínim de tres proves. Roger Torrent, ha manifestat: “Estem molt satisfets de continuar acollint la competició més important del món del motociclisme. És una gran notícia per a l’afició del nostre país, per a la projecció internacional de Barcelona i Catalunya”, mentre que Carmelo Ezpeleta ha explicat: “La renovació per cinc temporades més amb el circuit de Barcelona-Catalunya és, sense cap dubte, una molt bona notícia per al Mundial de MotoGP. L’espectacular traçat català ha estat lligat a MotoGP des dels inicis de Dorna i s’ha convertit en un fix al calendari de cada temporada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)