Fórmula 1

Depenen d’ells mateixos

Fórmula 1. El títol mundial entre Verstappen i Hamilton es decidirà en l’última prova, el GP d’Abu Dhabi de diumenge. Hi arriben empatats a punts després d’una temporada molt disputada

El títol mundial de Fórmula 1 de l’any 2021 és decidirà en l’última de les 22 curses de la temporada, al GP d’Abu Dhabi, que es disputarà diumenge. Els dos aspirants, Max Verstappen i Lewis Hamilton, arriben a la cursa definitiva empatats a punts (369,5) i depenen d’ells mateixos per ser campions. El neerlandès de Red Bull té una mica d’avantatge, ja que ha guanyat més grans premis en aquesta temporada (9 contra 8), i si acaben empatats a punts serà el nou campió mundial. Els comptes per ser campions són força clars. Max Verstappen ha d’acabar davant de Lewis Hamilton si tots dos puntuen, i només té una possibilitat si acabés al darrere: fer la volta ràpida sent desè i que l’anglès només sigui novè. Si cap d’ells dos puntua, el títol també és per al neerlandès. Per Lewis Hamilton l’única possibilitat és acabar davant de Max Verstappen i en zona de punts.

L’empat a punts entre els dos aspirants a falta d’una cursa per al final del campionat és un bon reflex de la igualtat, encara que hi ha hagut diferents etapes amb domini de l’un i de l’altre. Max Verstappen ha sumat més victòries que Lewis Hamilton (9 contra 8), i també el supera en les places de podi totals amb 17 en 21 curses per 16 de l’anglès. El neerlandès s’ha retirat en tres ocasions, però en dues d’aquestes va sumar punts en la cursa esprint que decidia la graella de sortida i només ha estat un gran premi sense puntuar. Lewis Hamilton només s’ha retirat una vegada, però en dos grans premis s’ha quedar sense punts.

Després de disputar-se cada una de les 21 curses, Max Verstappen ha estat al capdavant de la general del mundial en 14 ocasions, mentre que Lewis Hamilton hi ha estat la meitat de vegades, 7. El pilot anglès va estar al davant en els quatre primers grans premis i en els sis següents va ser el neerlandès el líder del mundial. Es van anar intercanviant el primer lloc en les cinc següents curses i Max Verstappen ha estat al davant en les últimes sis. El màxim avantatge de punts de l’anglès ha estat de 14 després de la quarta cursa al circuit de Barcelona-Catalunya, mentre que el neerlandès va arribar a tenir 32 punts després de la novena al GP d’Àustria. En les últimes tres curses Lewis Hamilton –tres victòries– ha retallat 19 punts fins a empatar.

Max Verstappen
-
Acabar al davant de Lewis Hamilton si tots dos puntuen
-
Fer la volta ràpida si acaba 10è i Lewis Hamilton és 9è
-
Que cap d’ells dos sumi punts
Lewis Hamilton
-
Acabar al davant de Max Verstappen sempre que sumi punts
-
Acabar 10è o millor si Max Verstappen abandona o no puntua
Max Verstappen Lewis Hamilton
24 Edat 36
369,5 Punts 369,5 14 GP líder del mundial 7 9 Victòries 8 8 Segones posicions 7 0 Terceres posicions 1 1 Acaba del 4 al 10 i puntua 3 0 Acaba i no puntua 1 3 Retirades 1 9 Posicions preferents 5 5 Voltes ràpides 6

Sanció de deu segons a Verstappen

Els comissaris de la federació internacional van sancionar després de la cursa del GP de l’Aràbia Saudita Max Verstappen amb deu segons per l’incident amb Lewis Hamilton en què tots dos van topar. Aquesta penalització de temps no varia la seva segona posició al final de la cursa, ja que va arribar a 11.825 segons i ara la nova diferència és de 21.825 segons de l’anglès. Continua segon, ja que el tercer, Valtteri Bottas, va arribar a 27.531 segons del guanyador. El neerlandès també va ser sancionat amb 2 punts en la seva llicència de pilot. Després d’escoltar els dos pilots i revisar la telemetria els comissaris van dir que Max Verstappen va frenar de manera sobtada i brusca quan havia de cedir la posició a Lewis Hamilton i això va provocar que l’anglès topes amb ell per darrere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)