Dakar

Sancionen Al-Rajhi amb dos minuts i Al-Attiyah guanya la quarta etapa

ACTUALITZACIÓ. El pilot saudita Yazeed Al-Rajhi (Toyota) s’havia erigit avui en el vencedor de la quarta etapa del Dakar, la més llarga amb un tram cronometrat de 464 quilòmetres entre Al-Qaisumah i Riyadh, la capital d’Aràbia Saudita, però una penalització de dos minuts per excés de velocitat l’ha relegat a la cinquena posició. Al-Rajhi se n’havia sortit en una dura pugna en el tram final amb el líder, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), que s’ha endut el triomf i que domina la general amb ma de ferro amb un marge de 38:05 sobre el francès Sébastien Loeb (BRX) i de 49:15 precisament sobre Al-Rajhi. Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi) han completat de nou una bona etapa i han entrat tercers a 52 segons del vencedor, per darrera del francès Sébastien Loeb (BRX), segon a 25 segons.

El sud-africà Henk Lategan (Toyota), que dimarts ja va fer parlar, dominava la cursa amb solvència fins que un problema en una roda del darrera l’ha obligat a aturar-se en el quilòmetre 310. Carlos Sainz i el seu copilot Lucas Cruz (Audi), que avui obrien pista, s’han enfilat al capdavant de l’etapa, amb un 1:20 sobre el qatarià Al-Attiyah (Toyota) i 1:42 sobre el saudita Al-Rajhi (Toyota). Sébastien Loeb (BRX) era cinquè a 2:48. El madrileny, però, ha tingut problemes amb un palier a 140 quilòmetres de la meta i s’ha vist superat tant per Al-Rajhi com per Al- Attiyah.

Nani Roma i Àlex Haro (BRX) han tingut problemes mecànics quan el seu cotxe s’ha aturat en el quilòmetre 80 perquè una roda ha sortit disparada i ja no han pogut lluitar en les posicions capdavanteres. De fet, no han pogut continuar.

Els copilots catalans Dani Oliveras, amb l’argentí Orlando Terranova (BRX) i Armand Monleon, amb l’argentí Lucio álvarez (Toyota), han estat desè i onzè, respectivament. Isidre Esteve (Toyota) ha acabat 37è i Laia Sanz (Mini), 44a.

El debutant Carles Checa (MD Rallye), per la seva banda, no ha pogut iniciar l’etapa després de bolcar en la tercera etapa i ha anunciat que té previst correrà les sis darreres etapes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)