Dakar

Espectacular doblet d’Audi

Dakar. Ekström guanya la seva primera etapa al davant de Peterhansel. Loeb evita un triplet per tres segons. En motos Sunderland surt a l’atac, venç i recupera el lideratge

El Team Audi Sport va aconseguir un espectacular doblet amb la seva nova proposta de vehicle híbrid, i no va assolir el triplet per tres segons. Després dels problemes, sobretot en els amortidors, que van acompanyar els pilots en les anteriors etapes va arribar una jornada brillant en conjunt en la vuitena. El suec Mattias Ekström va aconseguir la seva primera victòria en el ral·li superant per 49 segons el seu company d’equip Stéphane Peterhansel, mentre que el tercer pilot, Carlos Sainz, i el copilot català Lucas Cruz van ser quarts. El triplet no va arribar per tres segons, que són els segons pels quals va guanyar Sébastien Loeb, tercer, el madrileny.

El francès, que va punxar, va perdre una segona roda i va fer més de la meitat de l’etapa sense roda de recanvi, va poder retallar set minuts en la general al líder, Nasser al-Attiyah, que no va tenir un bon dia però el va saber superar. El qatarià va patir força perquè va tenir problemes mecànics i va estar 350 km amb només tracció a les rodes del davant. La seva pèrdua de temps va ser mínima i continua líder amb gairebé 38 minuts de marge sobre Loeb. L’argentí Lucio Álvarez i l’igualadí Armand Monleón, quarts de la general, van tenir problemes, van perdre gairebé quatre hores.

L’emoció i les alternatives continuen instal·lades en la categoria de motos, i en aquesta jornada va ser Sam Sunderland el gran protagonista. L’anglès va sortir decidit a atacar des del primer quilòmetre, va passar primer en tots els punts de control, va guanyar l’etapa i va recuperar el lideratge que havia perdut el dia abans. Sunderland va superar Pablo Quintanilla, que va pujar al quart lloc de la general, per gairebé tres minuts i va deixar més enrere els seus altres rivals de la general. Matthias Walkner va ser tercer de l’etapa a poc més de quatre minuts i va mantenir el segon lloc en la general, però Adrien van Beveren va cedir més de deu minuts i va perdre el lideratge; va baixar al tercer lloc. El castellonenc Joan Barreda va tornar a caure, es va ressentir dels problemes físics que ja tenia i, malgrat que va millorar en la general fins al cinquè lloc, està més lluny del primer. Gerard Farrés i Diego Ortega continuen amb el seu bon paper en SSV, van ser quarts i mantenen el segon lloc de la general.

ELS PROTAGONISTES

Ha sigut un dia bo. Guanyar està molt bé, però jo estic aprenent, encara soc un principiant
Mattias Ekström

PROBLEMES

L’argentí Álvarez i el català Monleón perden quatre hores i el quart lloc de la general
1
He fet tot el que he pogut per recuperar temps. He caigut diverses vegades a les dunes
Sam Sunderland
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)