MotoGP

La pluja no doblega Oliveira

Motor. El portuguès és el més ràpid amb aigua, Quartararo acaba en una gran segona posició i Rins finalitza en la cinquena plaça. Una forta tempesta ajorna més d’una hora la sortida

La pluja, l’espera per iniciar la cursa, el mal estat de l’asfalt, la pista mullada i els rivals no van sotmetre Miguel Oliveira i la seva KTM, que van aconseguir una clara victòria en el GP d’Indonèsia. El portuguès, que sortia setè, ja es va situar en el primer lloc en la segona volta, i després de mantenir una lluita en un parell de voltes amb Jack Miller, un altre especialista a pilotar sota la pluja i que va ser quart, es va escapar i va marxar cap a la victòria.

Una bona notícia va ser el segon lloc de Fabio Quartararo, ja que el campió mundial sempre ha tingut problemes en un circuit mullat. En aquesta ocasió, va saber aguantar en els primers llocs –sortia en la pole– i, malgrat baixar fins al cinquè, va remuntar en les últimes voltes i va aconseguir una magnifica segona plaça. El líder del mundial, Enea Bastianini, mai no va estar entre els primers, va mantenir una dura lluita amb un grup de la vuitena en la dotzena posició i l’onzè lloc el manté en la primera plaça de la general amb dos punts de marge sobre Brad Binder, que va ser el vuitè.

L’únic pilot català que va lluitar pels primers llocs va ser Àlex Rins, que va fer una bona sortida, i des del desè lloc es va situar, primer, quart i, després, tercer durant unes voltes. A meitat de cursa, però, va perdre alguns lloc i va acabar cinquè. Aleix Espargaró va finalitzar en la novena posició, el seu germà Pol va ser dotzè i Àlex Márquez va entrar just al seu darrere, tretzè. Maverick Viñales es va quedar sense puntuar amb la setzena posició.

El circuit de Mandalika va tenir problemes amb l’asfalt per culpa de la forta calor, i en alguns revolts estava força malament. Després de la cursa de Moto3, es va decidir retallar les voltes de les proves de Moto2 (de 25 a 16) i MotoGP (de 27 a 20).

La cursa de MotoGP va ajornar una hora i quart la seva sortida, ja que, abans d’obrir-se el pit-lane, va començar una forta tempesta amb llamps i trons sobre el circuit de Mandalika. Fins i tot un llamp va caure a uns metres de la pista dins del circuit. La pluja era intensa i una dona es va passejar pels boxs fent una espècie de cerimònia amb un bol i cantant per veure si la pluja s’aturava. Finalment, es va poder córrer.

La primera de Chantra

El tailandès Somkiat Chantra va guanyar la seva primera cursa en el mundial, en dominar des de l’inici en Moto2. Es va mostrar molt ràpid des de la sortida i es va escapar en les primeres voltes. El líder del mundial, Celestino Vietti, va acabar en la segona posició a més de tres segons, mentre que el gironí Albert Arenas, que sortia sisè, va lluitat en el segon grup i va acabar en la desena plaça.

Dennis Foggia va aconseguir la victòria en Moto3 i és el nou líder. L’italià va imposar un ritme alt i els rivals no el van seguir. La lluita per les altres places de podi va ser intensa i el fins ara líder del mundial, Andrea Migno, va caure en l’última volta en ser envestit per un altre pilot. La segona posició va ser per al mallorquí Izan Guevara. Xavier Artigas va sortir quart, va perdre algunes posicions, no va estar en la lluita pel podi i va acabar sisè.

LES ALTRES CURSES

Desena posició d’Albert Arenas en Moto2 i sisena de Xavi Artigas en Moto3

Marc Márquez no disputa la cursa

Marc Márquez no va disputat la cursa perquè va patir una forta i espectacular caiguda en el warm up previ a la prova. Va fer una volada d’un parell de metres i va impactar amb duresa contra el terra. Es va aixecar pel seu peu una mica commocionat perquè es va donar un cop al cap i va ser evacuat en helicòpter a un hospital per passar una revisió mèdica. El cerverí va tornar al circuit i està bé, però va patir un traumatisme al cap i es va decidir que no disputés la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)